Woning kopen Leende

Plannen om een woning te kopen in Leende? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er meerdere faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 6.925 woningen (77% koop, 22,2% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €433.505. Op dit huizenportaal vind je het woningaanbod in Leende, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €358.000, de gemiddelde woningprijs is €433.505.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
PlaatsLeende
Postcode5595
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)16.152
Aantal huishoudens6.791
Aantal huishoudens met kinderen2.388
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen6.925
Aantal koopwoningen6.235
Aantal huurwoningen690
Gemiddelde woonoppervlakte170 m2
Gemiddelde WOZ€358.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.505
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Leende juni 2024

In deze lijst blader je door alle huizen die te koop staan in juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtype, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Geldrop, Nuenen, Heeze, Luyksgestel en Westerhoven.

woning-te-koop-leende

Appartement kopen in Leende

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en gem. 2230 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Leende

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 80 m2 & 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1190 kuub gas + 2890 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Leende is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 111 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2940 kWh stroom & 1270 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Leende

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 – 151 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3510 kWh elektra + 1510 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 194 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4260 elektriciteit (kWh) & 2050 gas (m3) verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Leende

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Leende Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Leende

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Leende en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Leende geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 – €2.550. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Leende.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Leende. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Leende

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Leende en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Leende kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Heeze-Leende bestaan er circa 6.925 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 6.235 (77%) koophuizen en 690 (22,2%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 170 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €358.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €433.505. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Leende. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Leende?

Een huishouden in Heeze-Leende gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1510 kuub aardgas en 3400 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (830 kuub aardgas en 2230 elektra (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2050 kuub gas en 4260 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Leende passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Leende?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 16.152 personen in 6.791 gezinnen. Het gaat om 1.920 eenpersoonshuishoudens, 2.483 huishoudens zonder kinderen en 2.388 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hierna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je afspraken vast in de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Leende?

In deze regio vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Leende realiseren. Informeer bij de gemeente (www.heeze-leende.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5595.

Plaats een reactie