Woning kopen Heeze

Ga je een woning kopen in Heeze? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek heb je toegang tot verschillende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 6.925 huizen (77% koopwoning, 22,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €433.505. Op deze informatieve website tonen wij het recente woningaanbod in Heeze, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €358.000, de gemiddelde verkoopprijs is €433.505.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, scholen, natuurgebieden, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
PlaatsHeeze
Postcode5591
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)16.152
Aantal huishoudens6.791
Aantal huishoudens met kinderen2.388
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen6.925
Aantal koopwoningen6.235
Aantal huurwoningen690
Gemiddelde woonoppervlakte170 m2
Gemiddelde WOZ€358.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.505
Gemiddeld gasverbruik1510 m3
Gemiddeld stroomverbruik3400 kWh

Woningaanbod Heeze april 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als zuinigheid & aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Leende, Geldrop, Luyksgestel, Westerhoven en Riethoven.

woning-te-koop-heeze

Studio of appartement kopen in Heeze

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en +/- 2230 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Heeze

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 – 115 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1190 kuub gas en 2890 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Heeze is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 112 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit & 1270 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Heeze

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 131 m2 en 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3510 kWh elektriciteit en 1510 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4260 elektriciteit (kWh) en 2050 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Heeze

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Heeze Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. Aan de hand van koopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Heeze

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Heeze en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Heeze helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 en €2.550. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Heeze.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heeze. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Heeze

De afgelopen periode (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Heeze en omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Heeze kopen?

In de buurt van de gemeente Heeze-Leende vinden we circa 6.925 huizen. De verdeling is als volgt: 6.235 (77%) koopwoningen en 690 (22,2%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 170 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €358.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €433.505. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heeze. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heeze?

Een woonobject in Heeze-Leende verbruikt qua energie gem. zo’n 1510 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3400 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas p/jaar en 2230 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2050 kuub gas p/jaar en 4260 kWh electriciteit). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Heeze passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Heeze?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 16.152 personen in 6.791 verschillende gezinnen. Het betreft 1.920 eenpersoonshuishoudens, 2.483 families zonder kinderen en 2.388 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Heeze?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Heeze bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.heeze-leende.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5590, 5591.

Plaats een reactie