Woning kopen Westerhoven

Alles weten over woning kopen in Westerhoven? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. In de regio vind je verschillende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast ontdek je hier een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 8.027 huizen (77,8% koophuis, 22,1% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €402.488. Op deze pagina bekijk je het actuele woningaanbod in Westerhoven, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €317.000, de gemiddelde huizenprijs is €402.488.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBergeijk
PlaatsWesterhoven
Postcode5563
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)18.635
Aantal huishoudens7.863
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen8.027
Aantal koopwoningen6.952
Aantal huurwoningen1.075
Gemiddelde woonoppervlakte172 m2
Gemiddelde WOZ€317.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.488
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Westerhoven juli 2024

Bijgaand tref je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Selecteer op vraagprijs, woningtype, bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als energieneutraal & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Luyksgestel, Heeze, Riethoven, Reusel of Netersel.

woning-te-koop-westerhoven

Eigen appartement kopen in Westerhoven

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 1060 m3 gas en 2660 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Westerhoven

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1050 kuub gas + 2790 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Westerhoven is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2960 kWh elektra & 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Westerhoven

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 – 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3350 kWh elektriciteit + 1380 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 – 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4300 elektra (kWh) + 1930 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Westerhoven

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Westerhoven zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Westerhoven

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Westerhoven en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Westerhoven geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 en €3.050. In de tabel hieronder verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Westerhoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westerhoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Westerhoven

Recent (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Westerhoven en direct omgeving. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Westerhoven kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bergeijk zijn er ruim 8.027 huizen. We maken onderscheid tussen 6.952 (77,8%) koopwoningen en 1.075 (22,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 172 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €317.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €402.488. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westerhoven. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Westerhoven?

Een huis in Bergeijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1480 m3 gas voor verwarming en warm water en 3490 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2660 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1930 m3 gas en 4300 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Westerhoven passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Westerhoven?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 18.635 mensen die we kunnen onderverdelen in 7.863 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 2.195 eenpersoonshuishoudens, 2.835 gezinnen zonder kinderen en 2.833 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Westerhoven?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Westerhoven laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.bergeijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5563.

Plaats een reactie