Woning kopen Reusel

Ga je een woning kopen in Reusel? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving zijn er meerdere voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 5.523 woningen (77,8% koophuis, 22,1% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €402.421. Op dit woningportaal blader je door het actuele woningaanbod in Reusel, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €299.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €402.421.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteReusel-De Mierden
PlaatsReusel
Postcode5541
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)13.112
Aantal huishoudens5.491
Aantal huishoudens met kinderen2.006
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen5.523
Aantal koopwoningen4.895
Aantal huurwoningen628
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.421
Gemiddeld gasverbruik1450 m3
Gemiddeld stroomverbruik3600 kWh

Woningaanbod Reusel juni 2024

In onderstaande weergave tref je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren extra details als woninglabel en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Riethoven, Westerhoven, Netersel, Casteren & Hoogeloon.

woning-te-koop-reusel

Eigen appartement kopen in Reusel

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 104 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en 2330 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Reusel

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 109 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas + 3030 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Reusel is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 130 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3200 kWh stroom en 1230 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Reusel

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3540 kWh stroom & 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 4300 stroom (kWh) & 1840 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Reusel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Reusel Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Aan de hand van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Reusel

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Reusel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Reusel geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.850 en €2.700. In de tabel hieronder tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Reusel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reusel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Reusel

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Reusel en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Reusel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Reusel-De Mierden registreren wij 5.523 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 4.895 (77,8%) koopwoningen en 628 (22,1%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 163 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €299.000 en de gem. marktprijs is €402.421. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reusel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Reusel?

Een woonhuis in Reusel-De Mierden gebruikt gemiddeld 1450 kuub gas en 3600 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas en 2330 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1840 m3 gas en 4300 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Reusel passen duurzame oplossingen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Reusel?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 13.112 inwoners die we kunnen onderverdelen in 5.491 gezinnen. Wat meer specifiek: 1.551 eenpersoonshuishoudens, 1.934 gezinnen zonder kinderen en 2.006 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Reusel?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Reusel plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.reuseldemierden.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5540, 5541.

Plaats een reactie