Woning kopen Riethoven

Een woning kopen in Riethoven? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er voldoende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens tref je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 8.027 huizen (77,8% koophuis, 22,1% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €402.488. Op dit huizenplatform tonen wij het nieuwe woningaanbod in Riethoven, gegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €317.000, de gemiddelde verkoopprijs is €402.488.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBergeijk
PlaatsRiethoven
Postcode5561
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)18.635
Aantal huishoudens7.863
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen8.027
Aantal koopwoningen6.952
Aantal huurwoningen1.075
Gemiddelde woonoppervlakte172 m2
Gemiddelde WOZ€317.000
Gemiddelde verkoopprijs€402.488
Gemiddeld gasverbruik1480 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Riethoven april 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, liggingen relevante factoren als energielabel en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Westerhoven, Luyksgestel, Reusel, Netersel & Casteren.

woning-te-koop-riethoven

Eigen appartement kopen in Riethoven

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1060 m3 gas en +/- 2660 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Riethoven

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: geen garage en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1050 kuub gas en doorgaans 2790 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Riethoven is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 – 112 m2.
 • Schatting: er wordt 2960 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Riethoven

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 155 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3350 kWh elektra + 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4300 elektra (kWh) en 1930 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Riethoven

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je inzicht hebt in wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Riethoven Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. A.d.h.v. koopsom, kosten koper, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Riethoven

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je adressen van taxatie experts en makelaars in Riethoven en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Riethoven helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.800 & €2.550. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Riethoven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Riethoven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Riethoven

Deze maand (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Riethoven en daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Riethoven kopen?

In de gemeente Bergeijk bestaan er circa 8.027 woningen. Het gaat daarbij om 6.952 (77,8%) koophuizen en 1.075 (22,1%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 172 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €317.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €402.488. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Riethoven. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Riethoven?

Een woning in Bergeijk verbruikt gemiddeld 1480 m3 aan gas en 3490 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1060 kuub gas p/jaar en 2660 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1930 kuub gas en 4300 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Riethoven passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Riethoven?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 18.635 mensen die we kunnen onderverdelen in 7.863 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.195 eenpersoonshuishoudens, 2.835 huishoudens zonder kinderen en 2.833 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Riethoven?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Riethoven realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.bergeijk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 5560, 5561.

Plaats een reactie