Woning kopen Casteren

Jouw volgende woning kopen in Casteren? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In en rondom deze plek vind je allerhande voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 8.841 woningen (74,7% koophuis, 24,8% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €409.300. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Casteren, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €307.000, de gemiddelde woningprijs is €409.300.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, scholen, natuurgebieden, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBladel
PlaatsCasteren
Postcode5529
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)20.390
Aantal huishoudens8.650
Aantal huishoudens met kinderen3.072
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.841
Aantal koopwoningen7.426
Aantal huurwoningen1.415
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€307.000
Gemiddelde verkoopprijs€409.300
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Casteren juli 2024

In het schema hierna bieden we alle huizen die te koop staan in juli 2024. Kies op basis van ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Netersel, Reusel, Hoogeloon, Hapert & Duizel.

woning-te-koop-casteren

Een appartement kopen in Casteren

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en 2150 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Casteren

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1080 kuub gas en tevens 2770 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Casteren is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 & 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektra en 1190 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Casteren

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3460 kWh elektriciteit + 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 152 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4280 elektriciteit (kWh) en 1880 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Casteren

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Casteren Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding komt tot stand door de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Casteren

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tonen wij namen en adressen van taxateurs en makelaars in Casteren en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een goede hypotheekadviseur in Casteren geeft advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 & €3.200. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Casteren.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Casteren. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Casteren

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Casteren en daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Casteren kopen?

In de gemeente Bladel registreren wij 8.841 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 7.426 (74,7%) koophuizen en 1.415 (24,8%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 155 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €307.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €409.300. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Casteren. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Casteren?

Een woning in Bladel verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3300 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (770 kuub aardgas en 2150 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4280 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Casteren passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Casteren?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 20.390 mensen in 8.650 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.560 eenpersoonshuishoudens, 3.018 gezinnen zonder kinderen en 3.072 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,33 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Casteren?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Casteren bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bladel.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 5529.

Plaats een reactie