Woning kopen Netersel

Jouw volgende woning kopen in Netersel? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 8.841 huizen (74,7% koopwoning, 24,8% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €409.300. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Netersel, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €307.000, de gemiddelde transactieprijs is €409.300.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBladel
PlaatsNetersel
Postcode5534
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)20.390
Aantal huishoudens8.650
Aantal huishoudens met kinderen3.072
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.841
Aantal koopwoningen7.426
Aantal huurwoningen1.415
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€307.000
Gemiddelde verkoopprijs€409.300
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Netersel juli 2024

Onderstaand verstrekken we optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek op ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Reusel, Riethoven, Casteren, Hoogeloon of Hapert.

woning-te-koop-netersel

Aanbod appartement kopen in Netersel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 770 m3 gas + 2150 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Netersel

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 & 110 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas + 2770 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Netersel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 123 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh elektriciteit en 1190 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Netersel

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3460 kWh elektra + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4280 stroom (kWh) & 1880 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Netersel

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Netersel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en taxateurs in Netersel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bieden wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Netersel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Netersel geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 en €3.100. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Netersel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Netersel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Netersel

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Netersel en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Netersel kopen?

In de gemeente Bladel vind je ongeveer 8.841 huizen. Hierbij spreken we van 7.426 (74,7%) koopwoningen en 1.415 (24,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 155 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €307.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €409.300. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Netersel. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Netersel?

Een huis in Bladel kent een gem. verbruik van 1340 m3 aan gas en 3300 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (770 kuub gas en 2150 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1880 m3 aan gas en 4280 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Netersel passen duurzame producten zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Netersel?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 20.390 mensen die we kunnen onderverdelen in 8.650 huishoudens. Het gaat om 2.560 eenpersoonshuishoudens, 3.018 families zonder kinderen en 3.072 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,33 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Netersel?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Netersel bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.bladel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 5534.

Plaats een reactie