Woning kopen Wijk aan Zee

Snel een woning kopen in Wijk aan Zee? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. Op korte afstand bestaan er verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 19.511 huizen (55% koop, 44,9% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €335.751. Op dit huizenplatform blader je door het beschikbare woningaanbod in Wijk aan Zee, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €240.000, de basis verkoopprijs is €335.751.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals restaurants, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBeverwijk
PlaatsWijk aan Zee
Postcode1949
Netnummer0251 (+31251)
Inwoners (gemeente)41.626
Aantal huishoudens19.072
Aantal huishoudens met kinderen6.687
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen19.511
Aantal koopwoningen10.783
Aantal huurwoningen8.728
Gemiddelde woonoppervlakte99 m2
Gemiddelde WOZ€240.000
Gemiddelde verkoopprijs€335.751
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik2570 kWh

Woningaanbod Wijk aan Zee mei 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Velsen-Noord, IJmuiden, Egmond-Binnen, Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee.

woning-te-koop-wijk-aan-zee

Een appartement kopen in Wijk aan Zee

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 790 m3 gas & 1920 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Wijk aan Zee

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 – 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1070 kuub gas + 2890 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Wijk aan Zee is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 & 127 m2.
 • Schatting: er wordt 3040 kWh stroom & 1330 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Wijk aan Zee

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 en 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3340 kWh elektra en 1550 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4010 elektriciteit (kWh) en 2000 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Wijk aan Zee

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Wijk aan Zee Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Aan de hand van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Wijk aan Zee

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Wijk aan Zee en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Wijk aan Zee geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €2.750. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Wijk aan Zee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijk aan Zee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Wijk aan Zee

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Wijk aan Zee en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wijk aan Zee kopen?

In de hele gemeente Beverwijk registreren wij 19.511 woningen. Er zijn 10.783 (55%) koophuizen en 8.728 (44,9%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 99 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €240.000 en de gem. verkoopprijs is €335.751. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijk aan Zee. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wijk aan Zee?

Een huishouden in Beverwijk verbruikt gemiddeld 1060 m3 aan gas en 2570 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (790 kuub gas en 1920 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2000 kuub aardgas en 4010 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Wijk aan Zee passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Wijk aan Zee?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 41.626 inwoners in 19.072 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 7.287 eenpersoonshuishoudens, 5.098 huishoudens zonder kinderen en 6.687 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Wijk aan Zee?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Wijk aan Zee realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.beverwijk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1949.

Plaats een reactie