Woning kopen Bergen op Zoom

Van plan om een woning te kopen in Bergen op Zoom? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder vind je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 30.921 huizen (58,6% koop, 41,3% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €307.371. Op Woningassistent.nl blader je door het huidige woningaanbod in Bergen op Zoom, namen en adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €231.000, de gemiddelde woningprijs is €307.371.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBergen op Zoom
Postcode4611
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)67.496
Aantal huishoudens30.447
Aantal huishoudens met kinderen10.055
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen30.921
Aantal koopwoningen21.585
Aantal huurwoningen9.336
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€231.000
Gemiddelde verkoopprijs€307.371
Gemiddeld gasverbruik1090 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Bergen op Zoom mei 2024

In ons overzicht verstrekken we het actuele woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Woensdrecht, Steenbergen, Hulst, Terneuzen en Sluis.

woning-te-koop-bergen-op-zoom

Een appartement kopen in Bergen op Zoom

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 680 m3 gas en tevens 2150 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Bergen op Zoom

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 en 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en doorgaans 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Bergen op Zoom is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2980 kWh elektra en 1250 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bergen op Zoom

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 123 m2 – 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3330 kWh elektra & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 152 m2 en 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4350 stroom (kWh) en 1840 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Bergen op Zoom

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Zodra hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bergen op Zoom Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. D.m.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Bergen op Zoom

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Bergen op Zoom en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bergen op Zoom geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €2.650. In onderstaande lijst bieden we adressen van financieel adviseurs in Bergen op Zoom.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bergen op Zoom. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Bergen op Zoom

Recent (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Bergen op Zoom en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Bergen op Zoom kopen?

In en rondom de gemeente Bergen op Zoom zijn er ruim 30.921 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 21.585 (58,6%) koopwoningen en 9.336 (41,3%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €231.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €307.371. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bergen op Zoom. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Bergen op Zoom?

Een huishouden in Bergen op Zoom verbruikt qua energie gem. zo’n 1090 kuub aardgas en 2860 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (680 kuub aardgas en 2150 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1840 m3 gas en 4350 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Bergen op Zoom passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Bergen op Zoom?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 67.496 personen die we kunnen onderverdelen in 30.447 gezinnen. Het betreft 10.597 eenpersoonshuishoudens, 9.795 families zonder kinderen en 10.055 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Bergen op Zoom?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Bergen op Zoom plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bergenopzoom.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 4600, 4601, 4602, 4611, 4612, 4613, 4614, 4615, 4616, 4617, 4621, 4622, 4623, 4624, 4625.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie