Woning kopen Putte

Plannen om een woning te kopen in Putte? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de regio zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Ook tref je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 9.928 woningen (71,8% koop, 27,8% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €332.957. Op dit woningplatform bieden wij het nieuwe woningaanbod in Putte, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €256.000, de gemiddelde transactieprijs is €332.957.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteWoensdrecht
PlaatsPutte
Postcode4645
Netnummer0164 (+31164)
Inwoners (gemeente)21.876
Aantal huishoudens9.622
Aantal huishoudens met kinderen3.287
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen9.928
Aantal koopwoningen8.803
Aantal huurwoningen1.125
Gemiddelde woonoppervlakte140 m2
Gemiddelde WOZ€256.000
Gemiddelde verkoopprijs€332.957
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3220 kWh

Woningaanbod Putte juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaar, vraagprijsen additionele aspecten als zuinigheid & en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod De Heen, Halsteren, Ossendrecht, Huijbergen en Hoogerheide.

woning-te-koop-putte

Een appartement kopen in Putte

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 730 m3 gas en 1910 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Putte

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 89 m2 – 107 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1020 kuub gas en gem. 2860 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Putte is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 113 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektra & 1210 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Putte

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3270 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4020 elektra (kWh) + 1780 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Putte

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Putte Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Putte

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt je bij het verkoopproces. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Putte en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Putte helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 & €2.850. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Putte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Putte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Putte

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Putte en omgeving. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Putte kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Woensdrecht bestaan er circa 9.928 huizen. De verdeling is als volgt: 8.803 (71,8%) koophuizen en 1.125 (27,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 140 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €256.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €332.957. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Putte. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Putte?

Een woonhuis in Woensdrecht gebruikt gemiddeld 1320 m3 gas en 3220 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (730 kuub gas en 1910 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1780 kuub gas p/jaar en 4020 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Putte passen duurzame producten zoals dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Putte?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 21.876 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.622 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.782 eenpersoonshuishoudens, 3.553 gezinnen zonder kinderen en 3.287 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Putte?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Putte realiseren. Neem contact op met de gemeente (www.woensdrecht.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 4645.

Plaats een reactie