Woning kopen Beltrum

Snel een woning kopen in Beltrum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je toegang tot meerdere faciliteiten als winkels, OV en scholen. Daarbij vind je hier een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 19.594 woningen (68,1% koop, 31,8% huurhuis). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €339.725. Op deze website vind je het beschikbare woningaanbod in Beltrum, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de basis verkoopprijs is €339.725.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsBeltrum
Postcode7156
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Beltrum juni 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaaren extra details als energieprestaties en aanwezigheid van een bad. Bel of mail het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Rekken, Neede, Eibergen, Groenlo & Lievelde.

woning-te-koop-beltrum

Appartement kopen in Beltrum

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 990 m3 gas en tevens 2370 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Beltrum

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 & 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1110 kuub gas en 2560 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Beltrum is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 116 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2680 kWh elektra & 1220 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Beltrum

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 & 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3090 kWh elektra en 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 142 m2 & 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3980 elektriciteit (kWh) en 1930 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Beltrum

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Beltrum Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Beltrum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Beltrum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Beltrum geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.500 – €3.150. In de lijst hierna check je contactgegevens van financieel adviseurs in Beltrum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beltrum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Beltrum

In juni 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Beltrum en net daarbuiten. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer info over Bovenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Beltrum kopen?

In en rondom de gemeente Berkelland vinden we circa 19.594 huizen. Er zijn 15.930 (68,1%) koopwoningen en 3.664 (31,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €243.000 en de gem. verkoopprijs is €339.725. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Beltrum. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Beltrum?

Een woonobject in Berkelland kent een gem. verbruik van 1390 m3 aan gas en 3060 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (990 m3 gas en 2370 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1930 m3 per jaar aan gas en 3980 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Beltrum passen duurzame oplossingen als dakisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Beltrum?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 43.747 personen in 18.830 huishoudens. Het gaat om 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 gezinnen zonder kinderen en 6.463 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,29 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Beltrum?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Beltrum bouwen. Informeer bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7156.

Plaats een reactie