Woning kopen Rekken

Jouw aanstaande woning kopen in Rekken? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 19.594 huizen (68,1% koopwoning, 31,8% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €339.725. Op dit huizenplatform check je het huidige woningaanbod in Rekken, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van benedenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde prijs van een woning is €339.725.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsRekken
Postcode7157
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Rekken juni 2024

In onderstaande weergave blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakteen relevante factoren als zuinigheid en parkeeropties. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Neede, Rietmolen, Beltrum, Eibergen & Groenlo.

woning-te-koop-rekken

Eigen appartement kopen in Rekken

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 90 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 m3 gas & 2370 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Rekken

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 79 m2 en 118 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en doorgaans 2560 kWh stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Rekken is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 – 121 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2680 kWh elektra & 1220 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Rekken

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 145 m2 en 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 elektriciteit (kWh) + 1930 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Rekken

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Rekken Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Rekken

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Rekken en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Rekken helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €3.300. In de lijst hierna tref je adressen van financieel adviseurs in Rekken.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rekken. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Rekken

In juni 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Rekken en direct omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Mogelijk ook interessant: Benedenwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Rekken kopen?

In de buurt van de gemeente Berkelland registreren wij 19.594 woonobjecten. Het gaat daarbij om 15.930 (68,1%) koopwoningen en 3.664 (31,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €339.725. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rekken. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Rekken?

Een woonhuis in Berkelland kent een gem. verbruik van 1390 kuub gas en 3060 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (990 m3 gas en 2370 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1930 m3 gas voor verwarming en warm water en 3980 electriciteit (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Rekken passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type huishoudens wonen in Rekken?

Dit gebied is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 43.747 mensen in 18.830 verschillende gezinnen. Dat betreffen 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 families zonder kinderen en 6.463 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,29 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en plan je bezichtigingen in. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Rekken?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Rekken laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud voor postcodegebied 7157.

Plaats een reactie