Woning kopen Neede

Van plan om een woning te kopen in Neede? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder tref je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. De gemeente heeft 19.594 huizen (68,1% koopwoning, 31,8% huurwoning). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €339.725. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Neede, adressen van kantoren als verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde prijs van een woning is €339.725.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsNeede
Postcode7161
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Neede juli 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Rietmolen, Eefde, Rekken, Beltrum & Eibergen.

woning-te-koop-neede

Eigen appartement kopen in Neede

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een fijne ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 990 m3 gas en 2370 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Neede

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 en 120 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1110 kuub gas en daarbij 2560 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Neede is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 114 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektra en 1220 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Neede

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 & 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3090 kWh elektra & 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3980 elektriciteit (kWh) en 1930 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Neede

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Neede Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Door middel van het biedbedrag, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Neede

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze specialist heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Neede en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Neede geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €2.850. In onderstaande lijst bieden we gegevens van financieel adviseurs in Neede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Neede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Neede

Recent (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Neede en omgeving. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Neede kopen?

In de hele gemeente Berkelland vinden we circa 19.594 woonobjecten. Er zijn 15.930 (68,1%) koophuizen en 3.664 (31,8%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 147 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €339.725. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Neede. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Neede?

Een woonhuis in Berkelland verbruikt gemiddeld 1390 kuub gas en 3060 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2370 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1930 kuub aardgas en 3980 stroom (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Neede passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Neede?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 43.747 mensen in 18.830 verschillende gezinnen. Dit zijn 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 families zonder kinderen en 6.463 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,29 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Neede?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Neede realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7160, 7161.

Plaats een reactie