Woning kopen Groenlo

Jouw ideale woning kopen in Groenlo? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je toegang tot veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens geniet je hier ook van een park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 12.949 woningen (74,4% koophuis, 25,5% huur). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €313.307. Op deze pagina ontdek je het woningaanbod in Groenlo, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de basis verkoopprijs is €313.307.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsGroenlo
Postcode7141
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Groenlo april 2024

Onderstaand krijg je inzicht in het actuele woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, liggingen additionele aspecten als woninglabel en aanwezigheid van een garage. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Eibergen, Beltrum, Lievelde, Zieuwent & Harreveld.

woning-te-koop-groenlo

Een appartement kopen in Groenlo

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 900 m3 gas en doorgaans 2250 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Groenlo

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 – 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas + 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Groenlo is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 87 m2 – 124 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh stroom + 1260 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Groenlo

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 130 m2 en 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3390 kWh elektra + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 201 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4060 elektra (kWh) & 1870 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Groenlo

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Groenlo Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Groenlo

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Groenlo en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Groenlo geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €3.200. In de tabel hieronder vind je adressen van financieel adviseurs in Groenlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Groenlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Groenlo

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Groenlo en in de buurt. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Groenlo kopen?

In de buurt van de gemeente Oost Gelre vinden we circa 12.949 huizen. Het gaat om 10.912 (74,4%) koopwoningen en 2.037 (25,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 153 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €222.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €313.307. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Groenlo. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Groenlo?

Een huis in Oost Gelre gebruikt gemiddeld 1360 m3 gas voor verwarming en warm water en 3150 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (900 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2250 kWh stroom. Een vrijstaande woning gebruikt vaak het meeste energie (1870 kuub gas p/jaar en 4060 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Groenlo passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Groenlo?

Dit buurtschap kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 29.627 personen in 12.428 gezinnen. Er wonen 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 families zonder kinderen en 4.418 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,33 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Groenlo?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Groenlo plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.oostgelre.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7140, 7141, 7142.

Plaats een reactie