Woning kopen Lievelde

Jouw volgende woning kopen in Lievelde? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je meerdere dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Verder kan je hier genieten van een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 12.949 woningen (74,4% koopwoning, 25,5% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €313.307. Op dit woningportaal check je het recente woningaanbod in Lievelde, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kleinere huizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €313.307.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals sportclubs, scholen, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsLievelde
Postcode7137
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Lievelde juni 2024

In deze lijst bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, ligging, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals CV-ketel of aanwezigheid van een garage. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Groenlo, Eibergen, Zieuwent, Harreveld & Vragender.

woning-te-koop-lievelde

Appartement kopen in Lievelde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas & 2250 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Lievelde

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en 2790 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Lievelde is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2870 kWh elektriciteit en 1260 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Lievelde

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 154 m2.
 • Verwachting: er wordt 3390 kWh stroom en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 198 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 elektra (kWh) & 1870 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Lievelde

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Lievelde Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. A.d.h.v. het bod, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Lievelde

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Lievelde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Lievelde geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.500. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Lievelde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lievelde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Lievelde

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lievelde en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost gemiddeld een woning in Lievelde kopen?

In de gemeente Oost Gelre zijn er ruim 12.949 woningen. Er zijn 10.912 (74,4%) koophuizen en 2.037 (25,5%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 153 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €222.000 en de gem. verkoopprijs is €313.307. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lievelde. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lievelde?

Een woning in Oost Gelre verbruikt gemiddeld 1360 kuub gas p/jaar en 3150 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (900 m3 aan gas en 2250 kWh elektra. Een vrijstaand huis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 m3 aan gas en 4060 electriciteit (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Lievelde passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Lievelde?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 29.627 mensen in 12.428 verschillende gezinnen. Het betreft 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 gezinnen zonder kinderen en 4.418 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,33 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lievelde?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Lievelde plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oostgelre.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7137.

Plaats een reactie