Woning kopen Berkelland

Ga je een woning kopen in Berkelland? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand vind je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Verder geniet je hier ook van een bijzondere natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 19.594 huizen (68,1% koophuis, 31,8% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €339.725. Op deze website vind je het huidige woningaanbod in Berkelland, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de doorsnee verkoopprijs is €339.725.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
Postcode7271
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Berkelland juli 2024

In deze lijst blader je door alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op aantal kamers, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het woningaanbod Apeldoorn, Voorst, Bronckhorst, Lochem en Zutphen.

woning-te-koop-berkelland

Appartement kopen in Berkelland

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 – 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 990 m3 gas en 2370 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Berkelland

Een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 71 m2 en 123 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1110 kuub gas en 2560 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Berkelland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 130 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh stroom en 1220 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Berkelland

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3090 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 3980 elektra (kWh) en 1930 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Berkelland

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je inzicht hebt in wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Berkelland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Aan de hand van aankoopwaarde, kosten koper, in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Berkelland

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij adressen van taxateurs en makelaars in Berkelland en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Berkelland helpt je bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.950. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Berkelland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Berkelland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Berkelland

Deze maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Berkelland en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is een woning in Berkelland kopen?

In de buurt van de gemeente Berkelland vinden we circa 19.594 huizen. We maken onderscheid tussen 15.930 (68,1%) koophuizen en 3.664 (31,8%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €339.725. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Berkelland. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Berkelland?

Een huis in Berkelland heeft een verbruik van gemiddeld 1390 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3060 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2370 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1930 m3 gas voor verwarming en warm water en 3980 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Berkelland passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Berkelland?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 43.747 personen die we kunnen onderverdelen in 18.830 gezinnen. Het gaat om 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 gezinnen zonder kinderen en 6.463 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan volgen nog de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Berkelland?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Berkelland plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7160, 7161.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie