Woning kopen Eibergen

Jouw ideale woning kopen in Eibergen? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. In aanvulling daarop tref je hier mooie natuurgebieden om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er 19.594 huizen (68,1% koopwoning, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €339.725. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Eibergen, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde woningprijs is €339.725.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsEibergen
Postcode7151
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Eibergen april 2024

Bijgaand tref je het actuele woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, ligging, woningtype, woonoppervlakteen extra details als energieprestaties en aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Beltrum, Rekken, Groenlo, Lievelde en Zieuwent.

woning-te-koop-eibergen

Een appartement kopen in Eibergen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 – 97 m2.
 • Het energiegebruik is circa 990 m3 gas en tevens 2370 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Eibergen

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 en 112 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en doorgaans 2560 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Eibergen is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2680 kWh stroom en 1220 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Eibergen

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3090 kWh stroom + 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 elektra (kWh) en 1930 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Eibergen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Eibergen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis rond te maken. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Eibergen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Eibergen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Eibergen helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur bekijkt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 & €2.700. In de opsomming hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Eibergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eibergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Eibergen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Eibergen en omgeving. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Eibergen kopen?

In en rondom de gemeente Berkelland vind je ongeveer 19.594 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 15.930 (68,1%) koopwoningen en 3.664 (31,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €339.725. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Eibergen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Eibergen?

Een woonobject in Berkelland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1390 m3 gas en 3060 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (990 m3 gas voor verwarming en warm water en 2370 kWh stroom. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1930 kuub gas en 3980 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Eibergen passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Eibergen?

Deze gemeente heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente verblijven 43.747 mensen in 18.830 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 families zonder kinderen en 6.463 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Eibergen?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Eibergen plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 7150, 7151, 7152.

Plaats een reactie