Woning kopen Ruurlo

Wil je een woning kopen in Ruurlo? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de regio zijn er verschillende faciliteiten als winkels, OV en scholen. Bovendien is er vlakbij een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In totaal zijn er in deze gemeente 19.594 woningen (68,1% koopwoning, 31,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €339.725. Op dit woningportaal vind je het nieuwe woningaanbod in Ruurlo, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €339.725.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsRuurlo
Postcode7261
Netnummer0573 (+31573)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Ruurlo juni 2024

In het overzicht hieronder maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtype, aantal kamers, ligging, bouwjaaren meer onderwerpen zoals duurzaamheid en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Mariënvelde, Borculo, Keijenborg, Hengelo en Vorden.

woning-te-koop-ruurlo

Een appartement kopen in Ruurlo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 990 m3 gas en +/- 2370 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Ruurlo

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 123 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1110 kuub gas en gem. 2560 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Ruurlo is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 128 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2680 kWh stroom & 1220 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ruurlo

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3090 kWh elektra en 1360 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 elektra (kWh) & 1930 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Ruurlo

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je weet wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Ruurlo zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Ruurlo

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Ruurlo en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Ruurlo geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.200 & €2.750. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ruurlo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ruurlo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Ruurlo

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ruurlo en in de buurt. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost een woning in Ruurlo kopen?

In de buurt van de gemeente Berkelland zijn er 19.594 woonhuizen. Het gaat om 15.930 (68,1%) koophuizen en 3.664 (31,8%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 147 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €243.000 en de gem. verkoopprijs is €339.725. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ruurlo. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ruurlo?

Een woning in Berkelland verbruikt qua energie gem. zo’n 1390 kuub gas p/jaar en 3060 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (990 m3 per jaar aan gas en 2370 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1930 m3 gas en 3980 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Ruurlo passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Ruurlo?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 43.747 personen die we kunnen onderverdelen in 18.830 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 families zonder kinderen en 6.463 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,29 mensen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Ruurlo?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ruurlo bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 7260, 7261.

Plaats een reactie