Woning kopen Keijenborg

Plannen om een woning te kopen in Keijenborg? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In de regio vind je diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente biedt 16.213 woningen (70,5% koophuis, 29,3% huurwoning). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €424.632. Op deze informatieve website ontdek je het beschikbare woningaanbod in Keijenborg, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleine appartementen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €287.000, de gemiddelde huizenprijs is €424.632.
 • In de regio zijn veel opties zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsKeijenborg
Postcode7256
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Keijenborg april 2024

Onderstaand maak je kennis met alle huizen die te koop staan in april 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals isolatie & aanwezigheid van een bad. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Ruurlo, Mariënvelde, Hengelo, Vorden & Laren.

woning-te-koop-keijenborg

Eigen appartement kopen in Keijenborg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 91 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 1060 m3 gas en +/- 2500 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Keijenborg

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 – 107 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas en gem. 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Keijenborg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 90 m2 & 127 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2730 kWh elektriciteit & 1240 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Keijenborg

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 143 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh stroom en 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 147 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4070 elektra (kWh) en 2000 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Keijenborg

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Keijenborg Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering rond te maken. Op basis van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Keijenborg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Keijenborg en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Keijenborg geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €3.200. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Keijenborg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Keijenborg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Keijenborg

Afgelopen maand (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Keijenborg en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Keijenborg kopen?

In en rondom de gemeente Bronckhorst zijn er ruim 16.213 huizen. Hierbij spreken we van 13.635 (70,5%) koopwoningen en 2.578 (29,3%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 156 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Keijenborg. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Keijenborg?

Een woonobject in Bronckhorst gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1520 m3 per jaar aan gas en 3290 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1060 kuub gas en 2500 kWh elektra. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2000 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4070 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Keijenborg passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Keijenborg?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 36.055 personen in 15.479 huishoudens. Dat betreffen 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 families zonder kinderen en 5.271 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,3 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Keijenborg?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Keijenborg realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7256.

Plaats een reactie