Woning kopen Mariënvelde

Ga je een woning kopen in Mariënvelde? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 12.949 huizen (74,4% koophuis, 25,5% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €313.307. Op deze website bieden wij het laatste woningaanbod in Mariënvelde, adresgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €222.000, de basis verkoopprijs is €313.307.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsMariënvelde
Postcode7263
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Mariënvelde april 2024

In onderstaande weergave check je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek op bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Borculo, Haarlo, Ruurlo, Keijenborg & Hengelo.

woning-te-koop-marienvelde

Appartement kopen in Mariënvelde

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Wat wel geldt: het is allemaal wat kleiner, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 900 m3 gas en doorgaans 2250 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Mariënvelde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en doorgaans 2790 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Mariënvelde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 111 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom & 1260 m3 gas afgenomen.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Mariënvelde

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 129 m2 en 144 m2.
 • Verwachting: er wordt 3390 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 196 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4060 stroom (kWh) + 1870 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Mariënvelde

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Mariënvelde zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Mariënvelde

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Mariënvelde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Mariënvelde helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €2.600. In onderstaande lijst bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Mariënvelde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Mariënvelde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Mariënvelde

Recent (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Mariënvelde en omliggende plekken. Belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Mariënvelde kopen?

In de buurt van de gemeente Oost Gelre bestaan er circa 12.949 woonhuizen. Je vindt hier circa 10.912 (74,4%) koopwoningen en 2.037 (25,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 153 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €313.307. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Mariënvelde. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Mariënvelde?

Een huis in Oost Gelre verbruikt gemiddeld 1360 m3 gas en 3150 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (900 m3 gas en 2250 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1870 m3 gas en 4060 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Mariënvelde passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Mariënvelde?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 29.627 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.428 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 huishoudens zonder kinderen en 4.418 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,33 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Mariënvelde?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Mariënvelde bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oostgelre.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7263.

Plaats een reactie