Woning kopen Zieuwent

Een woning kopen in Zieuwent? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er voldoende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 12.949 woningen (74,4% koophuis, 25,5% huurhuis). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €313.307. Op deze website blader je door het laatste woningaanbod in Zieuwent, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €222.000, de gemiddelde verkoopprijs is €313.307.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals restaurants, kinderopvang, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOost Gelre
PlaatsZieuwent
Postcode7136
Netnummer0544 (+31544)
Inwoners (gemeente)29.627
Aantal huishoudens12.428
Aantal huishoudens met kinderen4.418
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen12.949
Aantal koopwoningen10.912
Aantal huurwoningen2.037
Gemiddelde woonoppervlakte153 m2
Gemiddelde WOZ€222.000
Gemiddelde verkoopprijs€313.307
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Zieuwent juni 2024

Hieronder maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen relevante factoren als verwarming of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook woningen die te koop staan in Lievelde, Groenlo, Harreveld, Vragender of Lichtenvoorde.

woning-te-koop-zieuwent

Een appartement kopen in Zieuwent

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en daarbij 2250 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Zieuwent

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en +/- 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Zieuwent is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 80 m2 – 115 m2.
 • Schatting: er wordt 2870 kWh stroom & 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Zieuwent

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3390 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 193 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 stroom (kWh) + 1870 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Zieuwent

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Zieuwent Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, kosten koper, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Zieuwent

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Zieuwent en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Zieuwent helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €3.300. In de lijst hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Zieuwent.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zieuwent. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Zieuwent

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Zieuwent en daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Zieuwent kopen?

In deze gemeente Oost Gelre zijn er 12.949 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.912 (74,4%) koopwoningen en 2.037 (25,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 153 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €222.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €313.307. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zieuwent. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Zieuwent?

Een woonhuis in Oost Gelre gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 kuub aardgas en 3150 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (900 m3 aan gas en 2250 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1870 m3 aan gas en 4060 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Zieuwent passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Zieuwent?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 29.627 inwoners in 12.428 huishoudens. Het gaat om 3.665 eenpersoonshuishoudens, 4.345 huishoudens zonder kinderen en 4.418 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Zieuwent?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zieuwent laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.oostgelre.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7136.

Plaats een reactie