Woning kopen Rietmolen

Jouw volgende woning kopen in Rietmolen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 19.594 woningen (68,1% koop, 31,8% huurwoningen). De prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €339.725. Op deze informatieve website blader je door het beschikbare woningaanbod in Rietmolen, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €339.725.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals restaurants, natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBerkelland
PlaatsRietmolen
Postcode7165
Netnummer0545 (+31545)
Inwoners (gemeente)43.747
Aantal huishoudens18.830
Aantal huishoudens met kinderen6.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,29
Aantal woningen19.594
Aantal koopwoningen15.930
Aantal huurwoningen3.664
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€339.725
Gemiddeld gasverbruik1390 m3
Gemiddeld stroomverbruik3060 kWh

Woningaanbod Rietmolen juli 2024

In het schema hierna krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als energielabel en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Eefde, Gorssel, Neede, Rekken of Beltrum.

woning-te-koop-rietmolen

Aanbod appartement kopen in Rietmolen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 990 m3 gas en +/- 2370 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Rietmolen

Een tussenwoning is een woningtype die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1110 kuub gas en gem. 2560 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Rietmolen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 111 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2680 kWh stroom en 1220 m3 gas verstookt.

2-onder-1-kap woningen Rietmolen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 & 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3090 kWh elektra en 1360 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 194 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3980 elektriciteit (kWh) & 1930 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Rietmolen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra je weet wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Rietmolen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering rond te maken. A.d.h.v. koopsom, kosten koper (k.k.), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Rietmolen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Rietmolen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Rietmolen helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €3.000. In de tabel hieronder bieden we adressen van financieel adviseurs in Rietmolen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rietmolen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Rietmolen

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze streek. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Rietmolen en omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Rietmolen kopen?

In de buurt van de gemeente Berkelland zijn er 19.594 huizen. Hierbij spreken we van 15.930 (68,1%) koophuizen en 3.664 (31,8%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 147 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €243.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €339.725. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rietmolen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Rietmolen?

Een woning in Berkelland heeft een verbruik van gemiddeld 1390 m3 gas en 3060 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (990 m3 gas en 2370 kWh elektra. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1930 kuub gas p/jaar en 3980 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Rietmolen passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Rietmolen?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 43.747 inwoners die we kunnen onderverdelen in 18.830 verschillende huishoudens. Er wonen 5.652 eenpersoonshuishoudens, 6.715 huishoudens zonder kinderen en 6.463 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,29 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Een koper gevonden? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Rietmolen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Rietmolen laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeenteberkelland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7165.

Plaats een reactie