Woning kopen Eefde

Jouw aanstaande woning kopen in Eefde? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek zijn er meerdere voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarbij vind je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 15.165 woningen (70,5% koopwoning, 29,4% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €437.774. Op dit woningplatform blader je door het laatste woningaanbod in Eefde, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €325.000, de gemiddelde verkoopprijs is €437.774.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsEefde
Postcode7211
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Eefde april 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we het actuele woningaanbod van april 2024. Zoom verder in op bouwjaar, ligging, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Gorssel, Epse, Rietmolen, Neede of Rekken.

woning-te-koop-eefde

Appartementen te koop Eefde

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 960 m3 gas en doorgaans 2170 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Eefde

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 109 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas + 2530 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Eefde is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 en 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2630 kWh stroom en 1300 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Eefde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 & 152 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3150 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4120 stroom (kWh) + 2140 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Eefde

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Eefde Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Eefde

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tonen wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Eefde en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Eefde geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €3.100. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Eefde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eefde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Eefde

Deze maand (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Eefde en omliggende plekken. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Eefde kopen?

In deze gemeente Lochem zijn er 15.165 woningen. De verdeling is als volgt: 12.706 (70,5%) koophuizen en 2.459 (29,4%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 163 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €325.000 en de gem. marktprijs is €437.774. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je niet veel te kiezen hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eefde. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Eefde?

Een huis in Lochem heeft een verbruik van gemiddeld 1540 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3150 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (960 m3 per jaar aan gas en 2170 elektra (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (2140 m3 aan gas en 4120 kWh electriciteit). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Eefde passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Welk type huishoudens wonen in Eefde?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 33.729 personen in 14.787 gezinnen. Dit zijn 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 families zonder kinderen en 4.681 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Eefde?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Eefde laten ontwerpen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.lochem.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7210, 7211.

Plaats een reactie