Woning kopen Gorssel

Een woning kopen in Gorssel? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 15.165 woningen (70,5% koophuis, 29,4% huur, particulier en woningcorporaties). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €437.774. Op dit woningportaal blader je door het actuele woningaanbod in Gorssel, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €325.000, de doorsnee verkoopprijs is €437.774.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteLochem
PlaatsGorssel
Postcode7213
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)33.729
Aantal huishoudens14.787
Aantal huishoudens met kinderen4.681
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.165
Aantal koopwoningen12.706
Aantal huurwoningen2.459
Gemiddelde woonoppervlakte163 m2
Gemiddelde WOZ€325.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.774
Gemiddeld gasverbruik1540 m3
Gemiddeld stroomverbruik3150 kWh

Woningaanbod Gorssel juni 2024

In het overzicht hieronder tref je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Zoom verder in op woningtype, bouwjaar, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of rolstoelvriendelijk. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Epse, Joppe, Eefde, Rietmolen en Neede.

woning-te-koop-gorssel

Appartementen te koop Gorssel

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 960 m3 gas en +/- 2170 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Gorssel

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 83 m2 en 123 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas + 2530 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Gorssel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2630 kWh elektra + 1300 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Gorssel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 141 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3150 kWh elektra en 1450 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4120 stroom (kWh) en 2140 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Gorssel

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Gorssel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Door middel van woningwaarde, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Gorssel

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Gorssel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Gorssel geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 en €2.800. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Gorssel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gorssel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Gorssel

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Gorssel en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Gorssel kopen?

In de hele gemeente Lochem bestaan er circa 15.165 huizen. Het gaat daarbij om 12.706 (70,5%) koopwoningen en 2.459 (29,4%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 163 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €325.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €437.774. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gorssel. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Gorssel?

Een woning in Lochem gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1540 kuub aardgas en 3150 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (960 m3 gas en 2170 kWh elektra. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2140 m3 per jaar aan gas en 4120 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Gorssel passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Gorssel?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 33.729 inwoners in 14.787 verschillende gezinnen. Dat betreffen 4.536 eenpersoonshuishoudens, 5.570 families zonder kinderen en 4.681 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,23 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Gorssel?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gorssel bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.lochem.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7213.

Plaats een reactie