Woning kopen Hengelo

Jouw volgende woning kopen in Hengelo? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de regio heb je toegang tot meerdere faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 16.213 woningen (70,5% koop, 29,3% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €424.632. Op dit huizenportaal tonen wij het laatste woningaanbod in Hengelo, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €287.000, de gemiddelde transactieprijs is €424.632.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBronckhorst
PlaatsHengelo
Postcode7255
Netnummer0575 (+31575)
Inwoners (gemeente)36.055
Aantal huishoudens15.479
Aantal huishoudens met kinderen5.271
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen16.213
Aantal koopwoningen13.635
Aantal huurwoningen2.578
Gemiddelde woonoppervlakte156 m2
Gemiddelde WOZ€287.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.632
Gemiddeld gasverbruik1520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Hengelo juli 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoom verder in op ligging, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen relevante factoren als verwarming of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Keijenborg, Ruurlo, Vorden, Laren of Barchem.

woning-te-koop-hengelo

Eigen appartement kopen in Hengelo

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, gebruiken weinig gas en stroom en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 m3 gas en +/- 2500 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Hengelo

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en gem. 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Hengelo is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2730 kWh stroom en 1240 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hengelo

Een twee onder een kap betekent 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 & 143 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektra & 1500 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 190 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4070 stroom (kWh) + 2000 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Hengelo

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Hengelo Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Hengelo

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel bieden wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Hengelo en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Hengelo geeft financieel advies en helpt bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 – €2.650. In het schema hier tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hengelo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hengelo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Hengelo

In juli 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hengelo en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is een woning in Hengelo kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bronckhorst vinden we circa 16.213 woonobjecten. Het gaat om 13.635 (70,5%) koophuizen en 2.578 (29,3%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 156 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €287.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.632. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hengelo. Je moet er heel snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hengelo?

Een huis in Bronckhorst heeft een verbruik van gemiddeld 1520 m3 gas voor verwarming en warm water en 3290 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (1060 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2500 kWh elektra. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (2000 m3 gas en 4070 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Hengelo passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Hengelo?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 36.055 inwoners in 15.479 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.369 eenpersoonshuishoudens, 5.839 families zonder kinderen en 5.271 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,3 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Hengelo?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Hengelo bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bronckhorst.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7255.

Plaats een reactie