Woning kopen Veghel

Een woning kopen in Veghel? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens ontdek je hier een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 34.895 woningen (69,7% koophuis, 30,3% huurhuis). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €391.072. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Veghel, gegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Brabant.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €289.000, de doorsnee verkoopprijs is €391.072.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, kinderopvang, sportclubs, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMeierijstad
PlaatsVeghel
Postcode5461
Netnummer0413 (+31413)
Inwoners (gemeente)81.194
Aantal huishoudens34.619
Aantal huishoudens met kinderen12.683
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen34.895
Aantal koopwoningen28.812
Aantal huurwoningen6.083
Gemiddelde woonoppervlakte150 m2
Gemiddelde WOZ€289.000
Gemiddelde verkoopprijs€391.072
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3260 kWh

Woningaanbod Veghel juni 2024

In het overzicht hieronder check je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energielabel en aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Erp, Loosbroek, Wilbertoord, Sint Hubert of Langenboom.

woning-te-koop-veghel

Studio of appartement kopen in Veghel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 66 m2 & 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 800 m3 gas en daarbij 2190 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Veghel

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1100 kuub gas en 2880 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Veghel is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 92 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3080 kWh elektra + 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Veghel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 135 m2 en 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3700 kWh stroom & 1530 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4510 stroom (kWh) + 2010 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Veghel

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Veghel Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. Gebaseerd op het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Veghel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het aankopen van een woning. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Veghel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Veghel geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €2.000 en €2.950. In onderstaande lijst check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Veghel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Veghel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Veghel

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Veghel en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Veghel kopen?

In de hele gemeente Meierijstad vinden we circa 34.895 woningen. Dit zijn 28.812 (69,7%) koophuizen en 6.083 (30,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 150 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €289.000 en de gem. marktprijs is €391.072. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Veghel. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Veghel?

Een woonobject in Meierijstad gebruikt gemiddeld 1330 m3 per jaar aan gas en 3260 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (800 kuub gas en 2190 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (2010 kuub aardgas en 4510 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Veghel passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Veghel?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 81.194 mensen in 34.619 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 10.430 eenpersoonshuishoudens, 11.506 huishoudens zonder kinderen en 12.683 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Veghel?

In en rondom deze gemeente zijn diverse bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Veghel zetten. Informeer bij de gemeente (www.meierijstad.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5460, 5461, 5462, 5463, 5464, 5465, 5466, 5467.

Plaats een reactie