Woning kopen Beuningen

Wil je een woning kopen in Beuningen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving heb je voldoende faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien kan je hier genieten van mooie natuurgebieden, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 11.262 woningen (69,6% koopwoning, 30,3% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €378.836. Op dit huizenplatform check je het woningaanbod in Beuningen, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €269.000, de gemiddelde huizenprijs is €378.836.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteBeuningen
Postcode6641
Netnummer024 (+3124)
Inwoners (gemeente)25.890
Aantal huishoudens11.209
Aantal huishoudens met kinderen4.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,3
Aantal woningen11.262
Aantal koopwoningen9.538
Aantal huurwoningen1.724
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€378.836
Gemiddeld gasverbruik1250 m3
Gemiddeld stroomverbruik3190 kWh

Woningaanbod Beuningen mei 2024

Bijgaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Druten, West Maas en Waal, Wijchen, Gennep & Mook en Middelaar.

woning-te-koop-beuningen

Eigen appartement kopen in Beuningen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 700 m3 gas en gem. 1960 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Beuningen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 en 111 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2890 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Beuningen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3060 kWh elektriciteit & 1210 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Beuningen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 128 m2 & 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3640 kWh elektriciteit & 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4460 stroom (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Beuningen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat je maximaal kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Beuningen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van de koop af te handelen. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Beuningen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Beuningen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Beuningen geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €3.200. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Beuningen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Beuningen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Beuningen

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Beuningen en omgeving. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Energielabel.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Beuningen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Beuningen zijn er 11.262 woningen. Het gaat daarbij om 9.538 (69,6%) koophuizen en 1.724 (30,3%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 136 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €269.000 en de gem. verkoopprijs is €378.836. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Beuningen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Beuningen?

Een woonobject in Beuningen verbruikt gemiddeld 1250 kuub gas p/jaar en 3190 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (700 kuub gas en 1960 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4460 kWh stroom). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Beuningen passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Beuningen?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 25.890 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.209 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.259 eenpersoonshuishoudens, 3.769 families zonder kinderen en 4.181 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,3 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Beuningen?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Beuningen bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.beuningen.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 6641, 6642.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie