Woning kopen Duizel

Jouw aanstaande woning kopen in Duizel? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 8.511 huizen (73,3% koopwoning, 26,6% huur). De koopsom van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.135. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Duizel, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en vrijstaand.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €327.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €470.135.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEersel
PlaatsDuizel
Postcode5525
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)19.313
Aantal huishoudens8.118
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen8.511
Aantal koopwoningen7.037
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.135
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Duizel juni 2024

Hieronder tref je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek specifiek o.b.v. ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als zuinigheid en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Hapert, Hoogeloon, Steensel, Wintelre & Vessem.

woning-te-koop-duizel

Appartement kopen in Duizel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 980 m3 gas en doorgaans 2540 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Duizel

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 121 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en tevens 2870 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Duizel is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2860 kWh stroom en 1200 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Duizel

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4240 stroom (kWh) en 1980 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Duizel

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Duizel Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het biedbedrag, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Duizel

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Duizel en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Duizel geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €3.000. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Duizel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Duizel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Duizel

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Duizel en omliggende plekken. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Duizel kopen?

In deze gemeente Eersel vinden we circa 8.511 woningen. Dit zijn 7.037 (73,3%) koopwoningen en 1.474 (26,6%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 162 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €327.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.135. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Duizel. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Duizel?

Een woonhuis in Eersel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas en 3360 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (980 kuub aardgas en 2540 kWh elektra. Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1980 m3 aan gas en 4240 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Duizel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Duizel?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 19.313 inwoners die we kunnen onderverdelen in 8.118 huishoudens. Het gaat om 2.383 eenpersoonshuishoudens, 2.902 huishoudens zonder kinderen en 2.833 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open huis dag of social media. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Duizel?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Duizel plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.eersel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 5525.

Plaats een reactie