Woning kopen Hoogeloon

Snel een woning kopen in Hoogeloon? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 8.841 huizen (74,7% koop, 24,8% huurwoningen). De huizenprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €409.300. Op deze informatieve website bieden wij het nieuwe woningaanbod in Hoogeloon, adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €307.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €409.300.
 • In de regio vind je volop opties zoals scholen, winkels, natuurgebieden, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBladel
PlaatsHoogeloon
Postcode5528
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)20.390
Aantal huishoudens8.650
Aantal huishoudens met kinderen3.072
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.841
Aantal koopwoningen7.426
Aantal huurwoningen1.415
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€307.000
Gemiddelde verkoopprijs€409.300
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Hoogeloon april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek op ligging, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen extra details als woninglabel & en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Casteren, Netersel, Hapert, Duizel & Steensel.

woning-te-koop-hoogeloon

Appartementen te koop Hoogeloon

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, hebben een zeer goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 770 m3 gas en gem. 2150 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Hoogeloon

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 105 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1080 kuub gas en +/- 2770 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Hoogeloon is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Hoogeloon

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 126 m2 & 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 kWh elektriciteit & 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 & 197 m2.
 • Verwachting: er wordt 4280 elektriciteit (kWh) & 1880 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Hoogeloon

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Hoogeloon Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hoogeloon

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Hoogeloon en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Hoogeloon geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 en €2.750. In de opsomming hierna verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Hoogeloon.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoogeloon. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Hoogeloon

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hoogeloon en net daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Klik ook direct door naar de pagina over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hoogeloon kopen?

In de buurt van de gemeente Bladel bestaan er circa 8.841 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 7.426 (74,7%) koophuizen en 1.415 (24,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 155 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €307.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €409.300. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoogeloon. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hoogeloon?

Een woonobject in Bladel verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3300 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 gas en 2150 kWh stroom. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1880 m3 gas voor verwarming en warm water en 4280 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Hoogeloon passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Hoogeloon?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 20.390 inwoners in 8.650 verschillende huishoudens. Het gaat om 2.560 eenpersoonshuishoudens, 3.018 gezinnen zonder kinderen en 3.072 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,33 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hoogeloon?

In deze streek zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Hoogeloon laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bladel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5528.

Plaats een reactie