Woning kopen Hapert

Wil je een woning kopen in Hapert? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt heb je uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 8.841 huizen (74,7% koop, 24,8% huur). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €409.300. Op Woningassistent.nl check je het beschikbare woningaanbod in Hapert, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Brabant.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €307.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €409.300.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBladel
PlaatsHapert
Postcode5527
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)20.390
Aantal huishoudens8.650
Aantal huishoudens met kinderen3.072
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.841
Aantal koopwoningen7.426
Aantal huurwoningen1.415
Gemiddelde woonoppervlakte155 m2
Gemiddelde WOZ€307.000
Gemiddelde verkoopprijs€409.300
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Hapert juli 2024

Onderstaand maak je kennis met alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op bouwjaar, aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als zuinigheid of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Hoogeloon, Casteren, Duizel, Steensel of Wintelre.

woning-te-koop-hapert

Studio of appartement kopen in Hapert

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 100 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 770 m3 gas en tevens 2150 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Hapert

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 & 108 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en +/- 2770 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Hapert is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 en 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2890 kWh stroom en 1190 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Hapert

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3460 kWh stroom & 1360 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4280 elektriciteit (kWh) en 1880 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Hapert

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Hapert Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaars in Hapert

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Hapert en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Hapert geeft je persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 en €2.500. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Hapert.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hapert. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Hapert

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Hapert en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Hapert kopen?

In de hele gemeente Bladel zijn er ruim 8.841 woningen. Hierbij spreken we van 7.426 (74,7%) koopwoningen en 1.415 (24,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 155 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €307.000 en de gem. marktprijs is €409.300. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hapert. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Hapert?

Een woonhuis in Bladel verbruikt qua energie gem. zo’n 1340 kuub gas en 3300 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (770 m3 per jaar aan gas en 2150 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1880 kuub gas p/jaar en 4280 elektra (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Hapert passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Hapert?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 20.390 mensen in 8.650 huishoudens. Wat meer specifiek: 2.560 eenpersoonshuishoudens, 3.018 gezinnen zonder kinderen en 3.072 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,33 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Hapert?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hapert plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bladel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5527.

Plaats een reactie