Woning kopen Wintelre

Jouw volgende woning kopen in Wintelre? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de buurt zijn er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 8.511 huizen (73,3% koophuis, 26,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €470.135. Op dit woningportaal blader je door het huidige woningaanbod in Wintelre, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van tussenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €327.000, de gemiddelde woningprijs is €470.135.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEersel
PlaatsWintelre
Postcode5513
Netnummer040 (+3140)
Inwoners (gemeente)19.313
Aantal huishoudens8.118
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen8.511
Aantal koopwoningen7.037
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.135
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Wintelre juli 2024

Hieronder bieden we het actuele woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel en aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Steensel, Duizel, Vessem, Knegsel of Sint-Oedenrode.

woning-te-koop-wintelre

Een appartement kopen in Wintelre

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 980 m3 gas + 2540 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Wintelre

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1070 kuub gas en daarbij 2870 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Wintelre is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 & 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2860 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Wintelre

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 en 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3430 kWh stroom + 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4240 elektra (kWh) en 1980 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Wintelre

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer het duidelijk is wat je kunt betalen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Wintelre Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering af te ronden. Aan de hand van aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Wintelre

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van taxateurs en makelaars in Wintelre en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Wintelre helpt je bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €2.550. In de opsomming hierna vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Wintelre.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wintelre. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Wintelre

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Wintelre en in de buurt. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Mogelijk ook interessant: Vrijstaande woning .

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Wintelre kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eersel vinden we circa 8.511 woningen. Je vindt hier circa 7.037 (73,3%) koophuizen en 1.474 (26,6%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 162 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €327.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.135. De woningmarkt is vrij oververhit. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Wintelre. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Wintelre?

Een huishouden in Eersel verbruikt gemiddeld 1430 m3 gas en 3360 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2540 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4240 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Wintelre passen duurzame oplossingen als dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Wintelre?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente leven 19.313 personen die we kunnen onderverdelen in 8.118 huishoudens. Er wonen 2.383 eenpersoonshuishoudens, 2.902 families zonder kinderen en 2.833 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Wintelre?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Wintelre bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.eersel.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5513.

Plaats een reactie