Woning kopen Steensel

Alles weten over woning kopen in Steensel? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt vind je veel faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 8.511 woningen (73,3% koopwoning, 26,6% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €470.135. Op deze pagina tonen wij het woningaanbod in Steensel, namen en adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €327.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €470.135.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteEersel
PlaatsSteensel
Postcode5524
Netnummer0497 (+31497)
Inwoners (gemeente)19.313
Aantal huishoudens8.118
Aantal huishoudens met kinderen2.833
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen8.511
Aantal koopwoningen7.037
Aantal huurwoningen1.474
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€327.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.135
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik3360 kWh

Woningaanbod Steensel juni 2024

Onderstaand ontdek je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Filter eenvoudig op vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Duizel, Hapert, Wintelre, Vessem of Knegsel.

woning-te-koop-steensel

Eigen appartement kopen in Steensel

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 104 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 980 m3 gas en doorgaans 2540 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Steensel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 – 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1070 kuub gas en tevens 2870 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Steensel is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2860 kWh elektriciteit + 1200 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Steensel

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 – 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3430 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 149 m2 & 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4240 elektra (kWh) & 1980 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Steensel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Steensel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. D.m.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Steensel

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze professional zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Steensel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Steensel geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De bank of adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 & €2.900. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Steensel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Steensel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Steensel

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Steensel en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Steensel kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Eersel vinden we circa 8.511 woningen. Dit zijn 7.037 (73,3%) koophuizen en 1.474 (26,6%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 162 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €327.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €470.135. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Steensel. Woningen staan kort te koop en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Steensel?

Een woonhuis in Eersel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1430 m3 gas en 3360 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2540 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1980 kuub gas en 4240 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Steensel passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Steensel?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente leven 19.313 mensen in 8.118 huishoudens. Dit zijn 2.383 eenpersoonshuishoudens, 2.902 gezinnen zonder kinderen en 2.833 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,32 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Vervolgens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Steensel?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Steensel realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.eersel.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5524.

Plaats een reactie