Woning kopen Aerdenhout

Van plan om een woning te kopen in Aerdenhout? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In 2024 zijn er in de gemeente 10.166 woningen (70,8% koop, 27,4% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €1.007.936. Op dit woningplatform blader je door het recente woningaanbod in Aerdenhout, adresgegevens van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €750.000, de gemiddelde woningprijs is €1.007.936.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, scholen, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBloemendaal
PlaatsAerdenhout
Postcode2111
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)23.571
Aantal huishoudens9.765
Aantal huishoudens met kinderen3.639
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.166
Aantal koopwoningen7.390
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€750.000
Gemiddelde verkoopprijs€1.007.936
Gemiddeld gasverbruik1750 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Aerdenhout juni 2024

In deze lijst check je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoom verder in op woonoppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als isolatie of parkeermogelijkheden. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Vogelenzang, Bentveld, Santpoort-Zuid, Santpoort-Noord en Spaarnwoude.

woning-te-koop-aerdenhout

Appartement kopen in Aerdenhout

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Het energiegebruik is circa 990 m3 gas en +/- 2070 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Aerdenhout

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 83 m2 & 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1440 kuub gas & 3130 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Aerdenhout is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 98 m2 – 130 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3450 kWh elektriciteit & 1800 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Aerdenhout

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 126 m2 en 146 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4340 kWh elektra + 2180 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 en 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 5250 stroom (kWh) en 2970 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Aerdenhout

 1. Wat kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Aerdenhout Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Door middel van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en woningtaxateurs in Aerdenhout

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Aerdenhout en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Aerdenhout geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €3.100. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Aerdenhout.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Aerdenhout. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Aerdenhout

Deze maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Aerdenhout en net daarbuiten. Belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Aerdenhout kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Bloemendaal zijn er ruim 10.166 woonobjecten. Hierbij spreken we van 7.390 (70,8%) koopwoningen en 2.776 (27,4%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 165 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €750.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €1.007.936. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Aerdenhout. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Aerdenhout?

Een huis in Bloemendaal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1750 m3 aan gas en 3440 kWh stroom. Een studio of appartement verbruikt het minst (990 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 kWh elektra. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (2970 kuub gas en 5250 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Aerdenhout passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Aerdenhout?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 23.571 inwoners in 9.765 gezinnen. Het gaat om 3.074 eenpersoonshuishoudens, 3.052 families zonder kinderen en 3.639 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Aerdenhout?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Aerdenhout bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.bloemendaal.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2110, 2111, 2114.

Plaats een reactie