Woning kopen Santpoort-Noord

Jouw volgende woning kopen in Santpoort-Noord? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast ontdek je hier een park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente biedt 31.439 huizen (56,5% koophuis, 43,1% huur). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €406.030. Op deze pagina bekijk je het huidige woningaanbod in Santpoort-Noord, contactgegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €288.000, de gemiddelde transactieprijs is €406.030.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, natuurgebieden, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteVelsen
PlaatsSantpoort-Noord
Postcode2071
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)68.648
Aantal huishoudens31.058
Aantal huishoudens met kinderen11.093
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen31.439
Aantal koopwoningen19.128
Aantal huurwoningen12.311
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€406.030
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Santpoort-Noord juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoom verder in op aantal kamers, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Santpoort-Zuid, Aerdenhout, Spaarnwoude, Haarlemmerliede of Spaarndam.

woning-te-koop-santpoort-noord

Aanbod appartement kopen in Santpoort-Noord

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 850 m3 gas + 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Santpoort-Noord

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 75 m2 & 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1100 kuub gas en gem. 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Santpoort-Noord is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 & 122 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3120 kWh stroom en 1370 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Santpoort-Noord

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3560 kWh stroom en 1730 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 – 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4270 elektra (kWh) + 2190 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Santpoort-Noord

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Santpoort-Noord zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Santpoort-Noord

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Santpoort-Noord en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Santpoort-Noord helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 en €2.900. In de tabel hieronder verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Santpoort-Noord.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Santpoort-Noord. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Santpoort-Noord

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Santpoort-Noord en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Kamer.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Santpoort-Noord kopen?

In de buurt van de gemeente Velsen registreren wij 31.439 woonobjecten. Hierbij spreken we van 19.128 (56,5%) koophuizen en 12.311 (43,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 105 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €288.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €406.030. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Santpoort-Noord. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Santpoort-Noord?

Een woning in Velsen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1110 kuub aardgas en 2650 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2190 kuub gas p/jaar en 4270 elektra (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Santpoort-Noord passen duurzame oplossingen als dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Santpoort-Noord?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 68.648 personen in 31.058 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 11.109 eenpersoonshuishoudens, 8.856 families zonder kinderen en 11.093 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Aan het begin calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Santpoort-Noord?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Santpoort-Noord plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.velsen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2070, 2071.

Plaats een reactie