Woning kopen Spaarnwoude

Plannen om een woning te kopen in Spaarnwoude? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving vind je verschillende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 65.214 huizen (67,2% koopwoning, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €470.338. Op deze pagina tonen wij het recente woningaanbod in Spaarnwoude, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.338.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsSpaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Spaarnwoude mei 2024

Hieronder tref je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoek op vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Santpoort-Noord, Santpoort-Zuid, Haarlemmerliede, Spaarndam & Spaarndam.

woning-te-koop-spaarnwoude

Studio of appartement kopen in Spaarnwoude

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en tevens 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Spaarnwoude

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 110 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas en gem. 3150 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Spaarnwoude is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 95 m2 en 121 m2.
 • Schatting: er wordt 3330 kWh elektra + 1280 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Spaarnwoude

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3840 kWh stroom & 1560 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 205 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4480 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Spaarnwoude

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Spaarnwoude zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Spaarnwoude

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Spaarnwoude en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Spaarnwoude helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 – €2.650. In onderstaande lijst check je gegevens van financieel adviseurs in Spaarnwoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spaarnwoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Spaarnwoude

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. Hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Spaarnwoude en in de buurt. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Halfvrijstaande woning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost nu een woning in Spaarnwoude kopen?

In deze gemeente Haarlemmermeer vind je ongeveer 65.214 huizen. Er zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 115 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €337.000 en de gem. verkoopprijs is €470.338. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spaarnwoude. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Spaarnwoude?

Een woonobject in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 m3 per jaar aan gas en 3040 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 kuub gas p/jaar en 1990 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4480 kWh elektra). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Spaarnwoude passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Spaarnwoude?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 156.002 personen in 65.732 verschillende gezinnen. Hier wonen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Spaarnwoude?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Spaarnwoude bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2064.

Plaats een reactie