Woning kopen Santpoort-Zuid

Jouw volgende woning kopen in Santpoort-Zuid? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder geniet je hier ook van een schitterende natuur voor wandelingen en fietstochten. De gemeente herbergt in totaal 31.439 huizen (56,5% koop, 43,1% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €406.030. Op deze informatieve website blader je door het huidige woningaanbod in Santpoort-Zuid, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel benedenwoningen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €288.000, de gemiddelde prijs van een woning is €406.030.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals winkels, scholen, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteVelsen
PlaatsSantpoort-Zuid
Postcode2082
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)68.648
Aantal huishoudens31.058
Aantal huishoudens met kinderen11.093
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen31.439
Aantal koopwoningen19.128
Aantal huurwoningen12.311
Gemiddelde woonoppervlakte105 m2
Gemiddelde WOZ€288.000
Gemiddelde verkoopprijs€406.030
Gemiddeld gasverbruik1110 m3
Gemiddeld stroomverbruik2650 kWh

Woningaanbod Santpoort-Zuid juni 2024

Onderstaand bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals woninglabel & aanwezigheid van een garage. Bel of mail de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Aerdenhout, Vogelenzang, Santpoort-Noord, Spaarnwoude of Haarlemmerliede.

woning-te-koop-santpoort-zuid

Eigen appartement kopen in Santpoort-Zuid

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas + 1910 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Santpoort-Zuid

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 en 112 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1100 kuub gas en 2970 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Santpoort-Zuid is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 & 129 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3120 kWh elektriciteit en 1370 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Santpoort-Zuid

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 135 m2 en 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 kWh elektriciteit en 1730 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 en 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4270 stroom (kWh) & 2190 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Santpoort-Zuid

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Santpoort-Zuid zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Op basis van woningwaarde, kosten koper (k.k.), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Santpoort-Zuid

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze makelaar kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel vind je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Santpoort-Zuid en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Santpoort-Zuid helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €3.050. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Santpoort-Zuid.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Santpoort-Zuid. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Santpoort-Zuid

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Santpoort-Zuid en omgeving. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Penthouse.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Santpoort-Zuid kopen?

In de hele gemeente Velsen zijn er ruim 31.439 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 19.128 (56,5%) koopwoningen en 12.311 (43,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 105 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €288.000 en de gem. marktprijs is €406.030. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Santpoort-Zuid. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Santpoort-Zuid?

Een woonhuis in Velsen gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1110 kuub gas p/jaar en 2650 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (850 kuub gas p/jaar en 1910 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (2190 m3 gas en 4270 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Santpoort-Zuid passen duurzame producten zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Santpoort-Zuid?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 68.648 inwoners die we kunnen onderverdelen in 31.058 verschillende gezinnen. Het betreft 11.109 eenpersoonshuishoudens, 8.856 huishoudens zonder kinderen en 11.093 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu komen de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Santpoort-Zuid?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Santpoort-Zuid plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.velsen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 2080, 2082.

Plaats een reactie