Woning kopen Vogelenzang

Snel een woning kopen in Vogelenzang? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Verder ontdek je hier een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 10.166 woningen (70,8% koop, 27,4% huurwoningen). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €1.007.936. Op Woningassistent.nl bekijk je het nieuwe woningaanbod in Vogelenzang, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €750.000, de gemiddelde woningprijs is €1.007.936.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBloemendaal
PlaatsVogelenzang
Postcode2114
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)23.571
Aantal huishoudens9.765
Aantal huishoudens met kinderen3.639
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.166
Aantal koopwoningen7.390
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€750.000
Gemiddelde verkoopprijs€1.007.936
Gemiddeld gasverbruik1750 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Vogelenzang mei 2024

In het overzicht hieronder ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen additionele aspecten als isolatie en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Bentveld, Bennebroek, Aerdenhout, Santpoort-Zuid of Santpoort-Noord.

woning-te-koop-vogelenzang

Studio of appartement kopen in Vogelenzang

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 – 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 990 m3 gas + 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis Vogelenzang

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 124 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1440 kuub gas en tevens 3130 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Vogelenzang is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 128 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3450 kWh elektra + 1800 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Vogelenzang

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 155 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4340 kWh elektriciteit & 2180 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 191 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 5250 stroom (kWh) en 2970 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Vogelenzang

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Vogelenzang Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering te bevestigen. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Vogelenzang

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Vogelenzang en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Vogelenzang geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.500. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vogelenzang.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vogelenzang. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Vogelenzang

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Vogelenzang en in de buurt. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Vogelenzang kopen?

In de hele gemeente Bloemendaal bestaan er circa 10.166 woonhuizen. Hierbij spreken we van 7.390 (70,8%) koopwoningen en 2.776 (27,4%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 165 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €750.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €1.007.936. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vogelenzang. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Vogelenzang?

Een woonobject in Bloemendaal gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1750 m3 gas voor verwarming en warm water en 3440 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (990 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2970 m3 gas en 5250 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Vogelenzang passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Vogelenzang?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 23.571 personen in 9.765 verschillende huishoudens. Dat betreffen 3.074 eenpersoonshuishoudens, 3.052 gezinnen zonder kinderen en 3.639 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Vogelenzang?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vogelenzang laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.bloemendaal.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2114.

Plaats een reactie