Woning kopen Bentveld

Jouw aanstaande woning kopen in Bentveld? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de regio zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 9.706 huizen (52,3% koophuis, 44,8% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €529.740. Op deze pagina tonen wij het beschikbare woningaanbod in Bentveld, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €359.000, de doorsnee verkoopprijs is €529.740.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteZandvoort
PlaatsBentveld
Postcode2116
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)17.116
Aantal huishoudens8.555
Aantal huishoudens met kinderen2.492
Gemiddelde huishoudensgrootte1,96
Aantal woningen9.706
Aantal koopwoningen4.630
Aantal huurwoningen5.076
Gemiddelde woonoppervlakte107 m2
Gemiddelde WOZ€359.000
Gemiddelde verkoopprijs€529.740
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2710 kWh

Woningaanbod Bentveld juni 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op woningtype, vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieneutraal & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Bennebroek, Hoofddorp, Vogelenzang, Aerdenhout of Santpoort-Zuid.

woning-te-koop-bentveld

Studio of appartement kopen in Bentveld

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 850 m3 gas en daarbij 2120 kWh stroom.

Rijtjeshuis Bentveld

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 115 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1170 kuub gas & 2990 kWh aan stroom.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Bentveld is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 – 131 m2.
 • Schatting: er wordt 3370 kWh elektriciteit & 1560 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Bentveld

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 & 145 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3850 kWh elektra en 1980 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4690 elektriciteit (kWh) + 2670 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Bentveld

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Bentveld Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. D.m.v. woningwaarde, kosten koper (k.k.), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Bentveld

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bieden wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Bentveld en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Bentveld geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.600. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Bentveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bentveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bentveld

Deze maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Bentveld en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bentveld kopen?

In de buurt van de gemeente Zandvoort vind je ongeveer 9.706 woonobjecten. Het gaat daarbij om 4.630 (52,3%) koophuizen en 5.076 (44,8%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 107 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €359.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €529.740. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bentveld. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Bentveld?

Een huishouden in Zandvoort gebruikt gemiddeld 1180 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2710 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (850 kuub gas en 2120 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2670 m3 gas en 4690 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Bentveld passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Bentveld?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente wonen 17.116 personen in 8.555 gezinnen. Hier wonen 3.721 eenpersoonshuishoudens, 2.342 gezinnen zonder kinderen en 2.492 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,96 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is kunnen huizenzoekers een bod doen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Bentveld?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Bentveld zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.zandvoort.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2116.

Plaats een reactie