Woning kopen Bennebroek

Jouw aanstaande woning kopen in Bennebroek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 10.166 woningen (70,8% koophuis, 27,4% huur). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €1.007.936. Op deze informatieve website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Bennebroek, adresgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €750.000, de gemiddelde verkoopprijs is €1.007.936.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteBloemendaal
PlaatsBennebroek
Postcode2121
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)23.571
Aantal huishoudens9.765
Aantal huishoudens met kinderen3.639
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.166
Aantal koopwoningen7.390
Aantal huurwoningen2.776
Gemiddelde woonoppervlakte165 m2
Gemiddelde WOZ€750.000
Gemiddelde verkoopprijs€1.007.936
Gemiddeld gasverbruik1750 m3
Gemiddeld stroomverbruik3440 kWh

Woningaanbod Bennebroek mei 2024

In het overzicht hieronder check je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, vraagprijs, woningtypeen extra details als woninglabel en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Hoofddorp, Zwaanshoek, Bentveld, Vogelenzang en Aerdenhout.

woning-te-koop-bennebroek

Studio of appartement kopen in Bennebroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 – 96 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 990 m3 gas en 2070 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bennebroek

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 – 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1440 kuub gas en gem. 3130 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Bennebroek is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3450 kWh elektriciteit & 1800 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Bennebroek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 121 m2 & 150 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4340 kWh elektra & 2180 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 en 201 m2.
 • Er wordt gemiddeld 5250 stroom (kWh) & 2970 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Bennebroek

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Bennebroek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Bennebroek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Bennebroek en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Bennebroek geeft advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 – €2.500. In de opsomming hierna bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Bennebroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bennebroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Bennebroek

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Bennebroek en direct omgeving. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Jaren 30 woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Bennebroek kopen?

In en rondom de gemeente Bloemendaal registreren wij 10.166 woonhuizen. Hierbij spreken we van 7.390 (70,8%) koophuizen en 2.776 (27,4%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 165 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €750.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €1.007.936. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bennebroek. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het energieverbruik van woningen in Bennebroek?

Een woonobject in Bloemendaal gebruikt gemiddeld 1750 kuub aardgas en 3440 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (990 m3 gas voor verwarming en warm water en 2070 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2970 m3 gas en 5250 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Bennebroek passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Bennebroek?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 23.571 personen in 9.765 huishoudens. Het betreft 3.074 eenpersoonshuishoudens, 3.052 gezinnen zonder kinderen en 3.639 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,34 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bennebroek?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Bennebroek plaatsen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.bloemendaal.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 2120, 2121.

Plaats een reactie