Woning kopen Zwaanshoek

Een woning kopen in Zwaanshoek? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 65.214 woningen (67,2% koopwoning, 32,7% huurwoningen). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €470.338. Op dit huizenportaal vind je het recente woningaanbod in Zwaanshoek, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleinere huizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €470.338.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsZwaanshoek
Postcode2136
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Zwaanshoek juni 2024

Met onze woningzoeker maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren andere eigenschappen zoals energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Vijfhuizen, Cruquius, Hoofddorp, Bennebroek & Bentveld.

woning-te-koop-zwaanshoek

Eigen appartement kopen in Zwaanshoek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 92 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en +/- 1990 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Zwaanshoek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 & 117 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1070 kuub gas en gem. 3150 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Zwaanshoek is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 94 m2 – 118 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh stroom + 1280 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Zwaanshoek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 131 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3840 kWh elektriciteit en 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 201 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4480 elektriciteit (kWh) + 1980 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Zwaanshoek

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Zwaanshoek Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Zwaanshoek

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van jouw woning kan schatten door te kijken naar diverse aspecten. Het taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Zwaanshoek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Zwaanshoek helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 & €2.600. In onderstaande lijst tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zwaanshoek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwaanshoek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Zwaanshoek

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Zwaanshoek en omgeving. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Levensloopbestendige woning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Zwaanshoek kopen?

In deze gemeente Haarlemmermeer vinden we circa 65.214 woningen. Dit zijn 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €470.338. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwaanshoek. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Zwaanshoek?

Een woonobject in Haarlemmermeer gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1120 kuub aardgas en 3040 kWh elektra. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 m3 aan gas en 1990 stroom (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1980 kuub aardgas en 4480 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Zwaanshoek passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Zwaanshoek?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 156.002 inwoners in 65.732 gezinnen. Het betreft 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zwaanshoek?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zwaanshoek plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2136.

Plaats een reactie