Woning kopen Hoofddorp

Ga je een woning kopen in Hoofddorp? Het is een erg populaire plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving vind je veel dagelijkse voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Tevens is er vlakbij een mooi en rustig natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 65.214 huizen (67,2% koop, 32,7% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €470.338. Op deze website bieden wij het woningaanbod in Hoofddorp, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €470.338.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsHoofddorp
Postcode2131
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Hoofddorp juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtypeen extra details als CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het actuele woningaanbod in Zwaanshoek, Vijfhuizen, Bennebroek, Bentveld & Vogelenzang.

woning-te-koop-hoofddorp

Eigen appartement kopen in Hoofddorp

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 95 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas en +/- 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Hoofddorp

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 – 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1070 kuub gas en +/- 3150 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Hoofddorp is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 80 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3330 kWh elektra + 1280 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Hoofddorp

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3840 kWh stroom + 1560 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 143 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4480 elektra (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Hoofddorp

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat het duidelijk is wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Hoofddorp zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Aan de hand van woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Hoofddorp

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Hoofddorp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Hoofddorp helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.500 en €3.250. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Hoofddorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hoofddorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Hoofddorp

Deze maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Hoofddorp en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Woonboot.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Hoofddorp kopen?

In de buurt van de gemeente Haarlemmermeer zijn er 65.214 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €337.000 en de gem. marktprijs is €470.338. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Hoofddorp. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Hoofddorp?

Een woonhuis in Haarlemmermeer gebruikt gemiddeld 1120 kuub aardgas en 3040 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 kuub aardgas en 1990 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1980 m3 gas voor verwarming en warm water en 4480 kWh electriciteit). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Hoofddorp passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Hoofddorp?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 156.002 inwoners die we kunnen onderverdelen in 65.732 gezinnen. Dit zijn 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of je eigen netwerk. Hierna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Hoofddorp?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Hoofddorp bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 2130, 2131, 2132, 2133, 2134, 2135.

Plaats een reactie