Woning kopen Spaarndam

Van plan om een woning te kopen in Spaarndam? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij is er vlakbij een groot natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 77.201 woningen (53% koophuis, 46,8% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €507.862. Op dit huizenplatform blader je door het recente woningaanbod in Spaarndam, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €358.000, de basis verkoopprijs is €507.862.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlem
PlaatsSpaarndam
Postcode2063
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)162.902
Aantal huishoudens78.171
Aantal huishoudens met kinderen24.887
Gemiddelde huishoudensgrootte2,06
Aantal woningen77.201
Aantal koopwoningen38.532
Aantal huurwoningen38.669
Gemiddelde woonoppervlakte100 m2
Gemiddelde WOZ€358.000
Gemiddelde verkoopprijs€507.862
Gemiddeld gasverbruik1080 m3
Gemiddeld stroomverbruik2390 kWh

Woningaanbod Spaarndam juli 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Selecteer op ligging, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energielabel & aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Spaarndam, Haarlemmerliede, Overveen, Velserbroek & Driehuis.

woning-te-koop-spaarndam

Studio of appartement kopen in Spaarndam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 850 m3 gas en gem. 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Spaarndam

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 – 119 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1220 kuub gas + 2730 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Spaarndam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 100 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2900 kWh stroom & 1450 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Spaarndam

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3680 kWh elektriciteit & 1900 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 – 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4250 elektra (kWh) & 2310 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Spaarndam

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Spaarndam Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en toekomstige verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Spaarndam

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder bieden wij gegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Spaarndam en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Spaarndam geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 & €3.300. In de lijst hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Spaarndam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spaarndam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Spaarndam

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Spaarndam en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Spaarndam kopen?

In de hele gemeente Haarlem registreren wij 77.201 woonobjecten. Dit zijn 38.532 (53%) koopwoningen en 38.669 (46,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 100 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €358.000 en de gem. marktprijs is €507.862. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spaarndam. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Spaarndam?

Een huishouden in Haarlem verbruikt gemiddeld 1080 m3 gas voor verwarming en warm water en 2390 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 1970 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (2310 m3 gas en 4250 kWh electriciteit). Veel bezitters van huizen te koop in Spaarndam passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Spaarndam?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 162.902 mensen in 78.171 huishoudens. Wat meer specifiek: 34.100 eenpersoonshuishoudens, 19.184 families zonder kinderen en 24.887 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,06 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Vervolgens begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Spaarndam?

In deze buurt zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Spaarndam bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haarlem.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2063.

Plaats een reactie