Woning kopen Spaarndam

Jouw ideale woning kopen in Spaarndam? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 65.214 huizen (67,2% koopwoning, 32,7% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €470.338. Op deze website tonen wij het huidige woningaanbod in Spaarndam, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €337.000, de gemiddelde verkoopprijs is €470.338.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, winkels, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsSpaarndam
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Spaarndam mei 2024

In het overzicht hieronder vind je de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals zuinigheid en aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Haarlemmerliede, Spaarnwoude, Spaarndam, Overveen & Velserbroek.

woning-te-koop-spaarndam

Appartement kopen in Spaarndam

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 90 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 720 m3 gas en 1990 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Spaarndam

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 84 m2 – 107 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1070 kuub gas + 3150 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Spaarndam is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3330 kWh elektra & 1280 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Spaarndam

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 en 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3840 kWh stroom & 1560 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 & 191 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4480 elektriciteit (kWh) & 1980 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Spaarndam

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Spaarndam Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Spaarndam

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze huis-expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In het overzicht hieronder bekijk je contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Spaarndam en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Spaarndam geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 en €2.500. In onderstaande lijst tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Spaarndam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Spaarndam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Spaarndam

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Spaarndam en net daarbuiten. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Appartement.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Spaarndam kopen?

In en rondom de gemeente Haarlemmermeer zijn er ruim 65.214 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 115 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €337.000 en de gem. verkoopprijs is €470.338. De woningmarkt is krap. Dat houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Spaarndam. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Spaarndam?

Een woning in Haarlemmermeer verbruikt qua energie gem. zo’n 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 kuub aardgas en 1990 kWh stroom. Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1980 m3 gas en 4480 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Spaarndam passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Spaarndam?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente wonen 156.002 inwoners in 65.732 verschillende gezinnen. Er wonen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,35 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Spaarndam?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Spaarndam realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 2064.

Plaats een reactie