Woning kopen 2e Valthermond

Jouw ideale woning kopen in 2e Valthermond? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving vind je diverse dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 11.224 huizen (73,8% koophuis, 26,1% huur). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €305.783. Op dit huizenplatform vind je het woningaanbod in 2e Valthermond, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekmakelaars. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €204.000, de gemiddelde huizenprijs is €305.783.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
Plaats2e Valthermond
Postcode7877
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod 2e Valthermond juli 2024

In onderstaande weergave vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, vraagprijs, bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, woonoppervlakteen relevante factoren als CV-ketel en de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Emmer-Compascuum, Barger-Compascuum, Valthermond, Exloo of Odoornerveen.

woning-te-koop-2e-valthermond

Appartementen te koop 2e Valthermond

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas en 1850 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen 2e Valthermond

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen garage en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 & 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1260 kuub gas en tevens 2460 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in 2e Valthermond is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 86 m2 – 130 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2540 kWh elektriciteit en 1380 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning 2e Valthermond

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Het is een heel ruim huis en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 127 m2 & 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2740 kWh elektriciteit en 1430 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 & 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3660 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in 2e Valthermond

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in 2e Valthermond Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering af te ronden. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in 2e Valthermond

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in 2e Valthermond en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in 2e Valthermond helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 & €2.950. In de lijst hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in 2e Valthermond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in 2e Valthermond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in 2e Valthermond

Recent (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in 2e Valthermond en omgeving. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in 2e Valthermond kopen?

In de hele gemeente Borger-Odoorn zijn er 11.224 huizen. Er zijn 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 151 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €204.000 en de gem. marktprijs is €305.783. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in 2e Valthermond. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in 2e Valthermond?

Een woonobject in Borger-Odoorn gebruikt gemiddeld 1640 m3 gas en 3110 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (930 m3 gas voor verwarming en warm water en 1850 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3660 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in 2e Valthermond passen duurzame producten zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in 2e Valthermond?

Deze omgeving kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 25.559 inwoners in 11.232 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 gezinnen zonder kinderen en 3.628 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in 2e Valthermond?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in 2e Valthermond zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7877.

Plaats een reactie