Woning kopen Exloo

Jouw aanstaande woning kopen in Exloo? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Tevens tref je hier een schitterende natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente heeft 11.224 huizen (73,8% koop, 26,1% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €305.783. Op dit huizenportaal blader je door het actuele woningaanbod in Exloo, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Er is een mix van tussenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €204.000, de gemiddelde woningprijs is €305.783.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, restaurants, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsExloo
Postcode7875
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Exloo april 2024

Met onze huizenzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je woningen die te koop staan in Valthermond, 2e Valthermond, Odoornerveen, Odoorn en Valthe.

woning-te-koop-exloo

Studio of appartement kopen in Exloo

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een goede investering voor de lange termijn.
 • Woonoppervlak tussen de 62 m2 en 103 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 930 m3 gas en +/- 1850 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Exloo

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze zijn doorgaans een goede investering. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 – 124 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1260 kuub gas en gem. 2460 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Exloo is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 – 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2540 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Exloo

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 134 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2740 kWh elektriciteit en 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 3660 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Exloo

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Exloo Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis af te handelen. Door middel van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Exloo

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Exloo en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Exloo geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 & €2.850. In de lijst hierna verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Exloo.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Exloo. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Exloo

De afgelopen periode (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Exloo en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Bungalow.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Exloo kopen?

In deze gemeente Borger-Odoorn bestaan er circa 11.224 woonhuizen. Je vindt hier circa 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 151 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €204.000 en de gem. verkoopprijs is €305.783. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Exloo. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Exloo?

Een woonobject in Borger-Odoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1640 m3 gas en 3110 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (930 m3 per jaar aan gas en 1850 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1940 m3 per jaar aan gas en 3660 stroom (kWh)). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Exloo passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Exloo?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 25.559 inwoners in 11.232 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 gezinnen zonder kinderen en 3.628 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase moet je een verkoopprijs bepalen en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hierna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Exloo?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Exloo zetten. Informeer bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7875.

Plaats een reactie