Woning kopen Valthermond

Jouw ideale woning kopen in Valthermond? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In de regio heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien ontdek je hier mooie natuurgebieden, perfect voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 11.224 woningen (73,8% koop, 26,1% huurwoning). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €305.783. Op Woningassistent.nl blader je door het actuele woningaanbod in Valthermond, gegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €204.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.783.
 • In deze buurt vind jij veel opties zoals kinderopvang, restaurants, scholen, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsValthermond
Postcode7876
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Valthermond april 2024

Met onze huizenzoeker blader je door alle huizen die deze maand (april 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen additionele aspecten als energielabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook woningen die te koop staan in 2e Valthermond, Emmer-Compascuum, Exloo, Odoornerveen en Odoorn.

woning-te-koop-valthermond

Appartement kopen in Valthermond

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 930 m3 gas + 1850 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Valthermond

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 en 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas en doorgaans 2460 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Valthermond is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2540 kWh elektra en 1380 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Valthermond

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 133 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2740 kWh elektriciteit en 1430 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 143 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 stroom (kWh) & 1940 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Valthermond

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Wanneer het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Valthermond Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering in orde te maken. Gebaseerd op koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Valthermond

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adressen van taxateurs en makelaars in Valthermond en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Valthermond helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.850 & €2.850. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Valthermond.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Valthermond. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Valthermond

Deze maand (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Valthermond en in de buurt. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Notariswoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Valthermond kopen?

In de hele gemeente Borger-Odoorn zijn er 11.224 woningen. Je vindt hier circa 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurhuizen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 151 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €204.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €305.783. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Valthermond. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Valthermond?

Een woonobject in Borger-Odoorn gebruikt gemiddeld 1640 m3 gas en 3110 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (930 kuub gas p/jaar en 1850 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is topverbruiker qua energie (1940 kuub gas en 3660 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Valthermond passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Valthermond?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 25.559 personen in 11.232 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,25 inwoners.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. In de volgende stap ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Valthermond?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Valthermond bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7876.

Plaats een reactie