Woning kopen Emmer-Compascuum

Jouw ideale woning kopen in Emmer-Compascuum? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 49.528 woningen (62,1% koopwoning, 37,8% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €262.002. Op deze pagina bieden wij het recente woningaanbod in Emmer-Compascuum, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Drenthe.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €173.000, de gemiddelde woningprijs is €262.002.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, openbaar vervoer, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteEmmen
PlaatsEmmer-Compascuum
Postcode7881
Netnummer0591 (+31591)
Inwoners (gemeente)107.048
Aantal huishoudens48.631
Aantal huishoudens met kinderen16.050
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen49.528
Aantal koopwoningen39.575
Aantal huurwoningen9.953
Gemiddelde woonoppervlakte125 m2
Gemiddelde WOZ€173.000
Gemiddelde verkoopprijs€262.002
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Emmer-Compascuum juli 2024

In deze lijst tref je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, liggingen additionele aspecten als woninglabel of parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Barger-Compascuum, Nieuw-Dordrecht, 2e Valthermond, Valthermond en Exloo.

woning-te-koop-emmer-compascuum

Studio of appartement kopen in Emmer-Compascuum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 840 m3 gas & 1860 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Emmer-Compascuum

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 en 117 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1210 kuub gas en gem. 2590 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Emmer-Compascuum is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2710 kWh elektriciteit + 1380 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Emmer-Compascuum

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 – 146 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3170 kWh stroom & 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 en 199 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3790 stroom (kWh) en 1890 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Emmer-Compascuum

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens je weet wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Emmer-Compascuum Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Emmer-Compascuum

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Een taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de tabel hieronder tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Emmer-Compascuum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Emmer-Compascuum geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €2.900. In de lijst hierna vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Emmer-Compascuum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Emmer-Compascuum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Emmer-Compascuum

Recent (juli 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In het overzicht hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Emmer-Compascuum en in de buurt. Erg belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Emmer-Compascuum kopen?

In de buurt van de gemeente Emmen vinden we circa 49.528 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 39.575 (62,1%) koophuizen en 9.953 (37,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 125 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €173.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €262.002. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Emmer-Compascuum. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Emmer-Compascuum?

Een huishouden in Emmen gebruikt gemiddeld 1370 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 elektra (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (840 kuub gas p/jaar en 1860 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt vaak het meeste energie (1890 kuub gas en 3790 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Emmer-Compascuum passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Emmer-Compascuum?

Deze regio wordt omschreven als erg In deze gemeente zijn 107.048 inwoners die we kunnen onderverdelen in 48.631 huishoudens. Het betreft 16.900 eenpersoonshuishoudens, 15.681 families zonder kinderen en 16.050 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,16 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopakte en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Emmer-Compascuum?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Emmer-Compascuum bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.emmen.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7880, 7881.

Plaats een reactie