Woning kopen Eeserveen

Een woning kopen in Eeserveen? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek zijn er diverse dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 11.224 woningen (73,8% koophuis, 26,1% huurwoning). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €305.783. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Eeserveen, adressen van makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekspecialisten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Je vind hier zowel bovenwoningen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €204.000, de basis verkoopprijs is €305.783.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals winkels, kinderopvang, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteBorger-Odoorn
PlaatsEeserveen
Postcode7859
Netnummer0599 (+31599)
Inwoners (gemeente)25.559
Aantal huishoudens11.232
Aantal huishoudens met kinderen3.628
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.224
Aantal koopwoningen10.414
Aantal huurwoningen810
Gemiddelde woonoppervlakte151 m2
Gemiddelde WOZ€204.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.783
Gemiddeld gasverbruik1640 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Eeserveen juli 2024

Met onze huizenzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals woninglabel en parkeeropties. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in Oosterhesselen, Gees, Benneveld, Meppen & Aalden.

woning-te-koop-eeserveen

Appartementen te koop Eeserveen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 930 m3 gas en 1850 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Eeserveen

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 – 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1260 kuub gas + 2460 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Eeserveen is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2540 kWh elektra en 1380 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Eeserveen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 149 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh elektriciteit + 1430 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 193 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3660 elektra (kWh) + 1940 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Eeserveen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Eeserveen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering in orde te maken. Aan de hand van het bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Taxateurs en makelaardijen in Eeserveen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Eeserveen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Eeserveen geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €2.600. In het schema hier bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Eeserveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eeserveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Eeserveen

Deze maand (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Eeserveen en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Hoogbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Eeserveen kopen?

In de hele gemeente Borger-Odoorn registreren wij 11.224 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.414 (73,8%) koophuizen en 810 (26,1%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 151 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €204.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €305.783. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eeserveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Eeserveen?

Een huis in Borger-Odoorn verbruikt qua energie gem. zo’n 1640 m3 gas voor verwarming en warm water en 3110 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (930 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1850 kWh stroom. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1940 kuub gas en 3660 kWh stroom). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Eeserveen passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Eeserveen?

Dit buurtschap heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 25.559 mensen in 11.232 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.140 eenpersoonshuishoudens, 4.464 families zonder kinderen en 3.628 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,25 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen inplannen. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Eeserveen?

In deze provincie zijn er meestal wel bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Eeserveen bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.borger-odoorn.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7858, 7859.

Plaats een reactie