Woning kopen Gees

Jouw aanstaande woning kopen in Gees? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Drenthe. In de nabije omgeving zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast tref je hier een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. Er zijn in deze gemeente in totaal 15.580 woningen (69,3% koopwoning, 30,5% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €312.553. Op deze informatieve website vind je het woningaanbod in Gees, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Er is een mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €312.553.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsGees
Postcode7863
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Gees april 2024

In deze lijst bekijk je het actuele woningaanbod van april 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energieneutraal en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Zwinderen, Klijndijk, Oosterhesselen, Eeserveen en Benneveld.

woning-te-koop-gees

Appartement kopen in Gees

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, vaak gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Wat wel geldt: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 en 93 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas + 1920 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Gees

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1160 kuub gas en doorgaans 2400 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Gees is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 90 m2 & 123 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2610 kWh elektriciteit en 1310 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Gees

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 133 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2970 kWh elektra + 1400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 150 m2 – 197 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3860 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Gees

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Gees Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Gees

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Gees en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Gees geeft financieel advies en helpt bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.250 en €2.900. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Gees.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gees. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Gees

Afgelopen maand (april 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Gees en omliggende plekken. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Landelijke woning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Gees kopen?

In en rondom de gemeente Coevorden vind je ongeveer 15.580 huizen. Hierbij spreken we van 13.525 (69,3%) koopwoningen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 145 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €312.553. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gees. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Gees?

Een woonobject in Coevorden verbruikt qua energie gem. zo’n 1490 kuub gas p/jaar en 3040 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1920 stroom (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1950 kuub gas en 3860 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Gees passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Gees?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente verblijven 35.297 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.501 huishoudens. Dat betreffen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 gezinnen zonder kinderen en 5.181 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 personen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Gees?

In deze streek vind je diverse bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Gees zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.coevorden.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 7863.

Plaats een reactie