Woning kopen Oosterhesselen

Wil je een woning kopen in Oosterhesselen? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In de nabije buurt zijn er diverse dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 15.580 woningen (69,3% koop, 30,5% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €312.553. Op deze informatieve website tonen wij het laatste woningaanbod in Oosterhesselen, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Drenthe.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €210.000, de gemiddelde verkoopprijs is €312.553.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals scholen, kinderopvang, restaurants, winkels, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteCoevorden
PlaatsOosterhesselen
Postcode7861
Netnummer0524 (+31524)
Inwoners (gemeente)35.297
Aantal huishoudens15.501
Aantal huishoudens met kinderen5.181
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen15.580
Aantal koopwoningen13.525
Aantal huurwoningen2.055
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€312.553
Gemiddeld gasverbruik1490 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Oosterhesselen april 2024

Hieronder vind je alle huizen die te koop staan in april 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, bouwjaar, ligging, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Gees, Zwinderen, Eeserveen, Benneveld en Meppen.

woning-te-koop-oosterhesselen

Aanbod appartement kopen in Oosterhesselen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 890 m3 gas en tevens 1920 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Oosterhesselen

De betekenis van een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1160 kuub gas en 2400 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Oosterhesselen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 en 113 m2.
 • Schatting: er wordt 2610 kWh stroom + 1310 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oosterhesselen

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 en 153 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2970 kWh elektra & 1400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is veel ruimte rondom de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektriciteit (kWh) + 1950 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Oosterhesselen

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Oosterhesselen Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en taxateurs in Oosterhesselen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder bieden wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Oosterhesselen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Oosterhesselen geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 – €2.700. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oosterhesselen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oosterhesselen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Oosterhesselen

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Oosterhesselen en net daarbuiten. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Laagbouwwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Oosterhesselen kopen?

In de hele gemeente Coevorden zijn er 15.580 woningen. Je vindt hier circa 13.525 (69,3%) koophuizen en 2.055 (30,5%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €210.000 en de gem. verkoopprijs is €312.553. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat dat je als koper niet veel keuze hebt en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oosterhesselen. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Oosterhesselen?

Een woning in Coevorden gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1490 m3 aan gas en 3040 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (890 m3 gas voor verwarming en warm water en 1920 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1950 kuub gas en 3860 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Oosterhesselen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Oosterhesselen?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente zijn 35.297 mensen in 15.501 verschillende huishoudens. Er wonen 4.904 eenpersoonshuishoudens, 5.416 huishoudens zonder kinderen en 5.181 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,23 bewoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oosterhesselen?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oosterhesselen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.coevorden.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7860, 7861.

Plaats een reactie